Katasztrófa előtt áll a Jobbik, megbénulhat a teljes párt – egy baloldali lap mentheti meg a nemzeti radikális pártot?


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Komolyabb katasztrófa elé nézhet a Jobbik, mint amivel szembenéztek a Kisgazdák Torgyán elmozdítása után.

Utólag megnézve az események lefolyását a Jobbik bukta a legnagyobbat a választásokon. Hiába volt pénz, fegyver, paripa nem tudtak egy tapodtat sem előre mozdulni. Csupán 10 ezer szavazattal kapott többet a jobboldali párt, mint 2014-ben, pedig jóval nagyobb erőforrással futottak neki a kampánynak. A siker elmaradt, Vona meg ment.Az egyszemélyi karizmatikus vezető távozásával pedig a káosz szélére sodródott a párt. A radikális Toroczkai bejelentette, átvenné a boltot, a néppártosabb erők a párton belül azonban inkább társelnöki rendszerben gondolkodtak. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton is vinné a pártot.

Ebben az őskáoszban pedig a lehető legbanálisabb hibát készül elkövetni a Jobbik vezetése, ami a párt megbénulásához vezethet rövid távon, hosszú távon pedig annak megsemmisüléséhez.

Minderről a HírHugó számolt be terjedelmes publicisztikában, tanácsokat adva a párt vezetőinek, hogyan is ketyegtessék el a Jobbikot. Valljuk be, sosem gondoltuk kormányképes erőnek a Jobbikot, de hogy a saját pártjukat se tudják elvezetni azt nem gondoltuk volna.

Na de, mit ír Hugó:

A pártok működését egy alapszabály nevű dokumentum szabályozza. Ebben van rögzítve, hogy hány tagú az elnökség, milyen tisztségek vannak és azt hogy kell megválasztani. Mindegyik párt a saját alapszabályát módosíthatja.
Tehát ahhoz, hogy bevezessék a társelnöki rendszert alapszabály módosító kongresszust kell tartaniuk. Ezt tartották meg a napokban és a hírek arról szóltak, hogy nem kapott többséget a társelnöki rendszer. Viszont bevezetik az elnökhelyettesi tisztséget.

S most jön a komoly hiba, amiből baj is lehet. Odáig rendben van a dolog, hogy a pártok szabadon módosíthatják az alapszabályukat. De az alapszabály módosító kongresszus után még nem hatályos az alapszabály. Azt el kell vinni a bíróságra és az átnézi, megvizsgálja, hogy nem-e tartalmazz jogszabályba ütköző elemet, egyértelmű e annak szövege stb. Miután ez megtörténik a bíróság dönt, hogy hatályba helyezi-e a módosításokat vagy úgynevezett hiánypótlásra szólítja fel a pártot.


Ez a folyamat kb 45 nap vagy több is lehet. Tehát ez azt jelenti, hogy biztos, hogy nem lesz hatályos a Jobbik új alapszabálya május 12-ei kongresszusukra. Ha nem a régi alapszabály szerint járnak el és balhésra sikerült a kongresszus, amire vannak jelek, akkor könnyen belecsúszhatnak egy olyan hibába, mint amibe anno a Kisgazdák vagy a KDNP: nem hatályos alapszabály szerint tartottak kongresszust és a tagok egy csoportja a bíróságon támadta meg a tisztújítás eredményét. Melyből hosszas pereskedés és működésképtelen állapotok lettek.

Nem véletlen, hogy a pártok, ha módosításokat szeretnének, akkor a tisztújító kongresszust megelőzőleg kb 1 évvel végzik el ezt a munkát. Ezt meg ne ragozzuk, hogy ez milyen egy piti banánhéj és mennyire kormányképes azaz alakulat, ami arra készül, hogy egy ilyenen megcsúszhat. A Jobbikban most komoly a kapkodás s ez végzetes hibát is eredményezhet. Mi szóltunk.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük