Alexander Soros - Fotó: vimeo.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soros György 32 éves fia, Alex terjedelmes interjút adott az izraeli Jediót Ahronótnak, amelyben beszélt az apját nézetei és zsidósága miatt érő támadásokról…
Használnak minket – fogalmazott többes szám első személyben Alex Soros -, minket okolnak minden válságért, minden hibáért, minden korrupciós botrányért.
Az apja által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványokat (Open Society Foundations – OSF) alelnökként irányító Alex Soros György három házasságából a másodikban született. Anyja is zsidó, és apja arra kérte, fontolja meg az Izraelbe települést. Bár ezt eddig nem tette meg, az interjúból kiderül, hogy figyelmesen követi az ottani eseményeket, többször járt az országban, veszteséges befektetései is voltak, illetve a saját alapítványa viszonylag szerény, évente összesen hárommillió dollárnyi támogatásokat is nyújt.

A Soros alapítványok a világ 43 országában eddig 14 milliárd dollárt fordítottak különböző programokra és ösztöndíjakra (közte Orbán Viktoréra és több más Fidesz-vezetőére), manapság évente nagyjából egymilliárd dollárral gazdálkodnak. Ez teszi Sorost a világ leggyűlöltebb emberévé – állapítja meg a Jediót Ahronót szerzője, Nahum Barnea. Gyűlölik az általa támogatott célok, a véleménye és zsidósága miatt – pont azokért az okokért, amiért Izraelben is.

Soros az emberi jogokat, a demokráciát, az átláthatóságot, a szólásszabadságot, a kisebbségeket támogató, a zsarnokság és a korrupció ellen küzdő szervezeteknek ad pénzt – egy szóval a baloldaliaknak. Ez magyarázza a gyűlöletet, de nem annak fokát.

Orbán Viktor kormányfő egész választási kampányát a nevető, a keresztény Magyarország elleni sötét összeesküvést szövő Sorost ábrázoló plakátokra építette. A lengyel kormánypárt egyik képviselője a világ legveszélyesebb emberének nevezte Sorost, aki Donald Trump egyik kedvenc rádiós műsorvezetője, Alex Jones szerint a zsidó maffia feje. Európa jobboldali politikusok a “sorostalanításért” lépnek fel, Oroszországban pedig betiltották az OSF tevékenységét. Olaszországban a menekültek támogatása miatt indult gyűlöletkampány, Sorost Amerikához hasonlóan szörnyetegnek írják le Romániában, Macedóniában, Horvátországban és Belorussziában is. Erre mondta Alex Soros, hogy “használnak minket”.

Izraelben egy képviselő az OSF-et kitiltó Soros-törvényt javasolt, Benjamin Netanjahu kormányfő pedig a zsidó állam ellenségének nevezte a milliárdost.
Netanjahu fia, Jaír Facebook-oldalán megosztott egy Sorost ábrázoló antiszemita karikatúrát. Alex erre keserű mosollyal reagált: – Úgy tűnik, semmit sem tanult a történelemből. Az olyan zsidó, aki elfogad egy ilyen karikatúrát, nem érez szolidaritást saját népével, sért mindenkit, aki nagyra tartja a szabadságot és a toleranciát.

Az apját sújtó gyűlölethullámról Alex Soros azt mondta, gyermekkora óta tisztában a támadások antiszemita hangnemével. Olvasta, mit írtak róla Magyarországon: “A nemzetközi zsidó összeesküvés létrehozójának tartják. A Cion bölcsei és a Jegyzőkönyvek egy emberben, aki az apám. Azt kérdezik, hogy mer ez az ember Közép- és Kelet-Európába jönni és rájuk kényszeríteni a maga normáit, ki ez a bevándorló, Amerikában a muszlimok hátrányos megkülönböztetése ellen harcol.

Azért fokozták az ellene való fellépést, mert látták, mekkora a befolyása.” Ugyanakkor az OSF jobbközép szervezeteket és politikusokat is támogatott – például Európában, a kommunizmus bukása idején vagy később a Balkánon.

Alex Soros egy újabb kérdésre azt válaszolja, hogy minden esetben nem ellenzik a katonai erő alkalmazását, például apjával támogatták a NATO koszovói beavatkozását, az alapítványuk együttműködött Afganisztánban az ottani hadsereggel. “Harcoltunk a muszlimok vallási megkülönböztetése ellen, de az al-Kaida vagy az Iszlám Állam elleni háború egészen más dolog.”

 

Az OSF oroszországi gondjait Alex Soros Vlagyimir Putyinnak tulajdonítja, mivel az elnök a társadalom újbóli lezárását határozta el.
A fordulópontot az jelentette, amikor Soros György nyíltan bírálni kezdte Putyint. Később ellenezte az ukrajnai hódításokat, végül pedig a Putyin ellen fellépő oligarcha, Hodorkovszkij ártott meg, mivel Sorost tekintette példaképének. “Ezt Putyin sosem bocsájtotta meg” – mondta Alex.

A 250 millió dollár támogatásban részesült Közép-európai Egyetemet, a CEU-t ért budapesti támadás kapcsán Alex Soros azt mondta, hogy azt Orbán Viktor be akarja záratni: “Egyéves halasztást kaptunk, de a szándék világos. Meg akarja tiltani, hogy az egyetem amerikai diplomát is kiadhasson, ami a bezárásához vezetne.”

Az OSF továbbra is aktív Magyarországon, de a választásokon nyert nagy többségére támaszkodva Orbán olyan törvényt akar elfogadtatni, amely külföldi ügynökként regisztrációra kötelezné és 25 százalékos adóval sújtaná a támogatást elfogadó civil szervezeteket, illetve megtiltaná nekik, hogy migránsokkal foglalkozzanak.

“Folyton azt kérdezik apámtól, miért fektet annyi pénzt egy olyan országba, amely üldözte és ma is üldözi. Erre azt feleli, hogy segíteni akarom azokat, akik abban az országban szenvednek és szükséget szenvednek. Ezt tanította neki a zsidó hagyomány – a személyes vagyon nem váltja ki az értékeket” – mondta Alex Soros, aki nem hiszi, hogy Orbán az apja elleni támadások miatt győzött.

Magyarországon nincs többé ellenzék vagy szabad média. A fiatalok előtt nincs jövő, ezért gyors ütemben elhagyják az országot.” Az OSF alelnöke szerint Orbán megszűnt racionálisan cselekedni, “megbolondult, mániákus lett”. Alex Soros azt is megjegyezte, hogy Izrael budapesti nagykövetsége elítélte az apja elleni támadásokat, ám Netanjahu miniszterelnök másként járt el, “tisztázó” nyilatkozatot adatott ki a külügyminisztériummal arról, hogy Soros György aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát és olyan szervezeteket támogat, amelyek megtagadnák Izrael jogát az önvédelemre. Orbán antiszemita kampánya ellenére Netanjahu meghívta őt és lengyel, szlovák és cseh kollégáit, hogy tartsák éves konferenciájukat Izraelben. Ezt Alex Soros csalódást keltő, cinikus lépésnek minősítette:

“Ez nem Izrael, ez Netanjahu. Kapcsolatai a radikális jobboldali, antiszemita és korrupt elemekkel ellentmond Izrael zsidó államként való elkötelezettségének.”

Apjáról Alex azt mondta, ő másként ismeri, mint azok, akik hideg, racionális embernek tartják.
“Sokkal szentimentálisabb, mint azt gondolnák róla. A tinédzserként átélt holokauszt terelte a jótékonyság irányába, és a balkáni háború is ezeket az emlékeket idézte fel benne. Az ostromlott Szarajevóba gyógyszereket és orvosi eszközöket vittek, amire az terjedt el, hogy majd Soros kapja az újjáépítési megrendeléseket.

Ez azonban nem így történt, máshol üzletelt. Ehhez Nahum Barnea személyes tapasztalatából azt teszi hozzá, Soros éles szemű, minden szentimentalizmust nélkülöző elemzője a nemzetközi helyzetnek: üzletember, nem Che Guevara.

Arra a kérdésre, nem aggasztják-e apját az őt ért támadások, Alex azt felelte, egyáltalán nem, ő ezt csak élvezi. A háború nyomán megesküdött, hogy többé nem bujkál.

A Jediót Ahronót úgy írja le Alex Sorost, mint aki nem csak az OSF-ben és saját alapítványában, illetve üzleti vállalkozásaiban aktív, de PH.D.-vizsgára is készül. Az egyik New York-i bulvárlap nőtlen partiarcnak bélyegezte, de ez szerinte erős túlzás, a cikkekkel apját akarták támadni.

Alex ezek után apja Izraellel kapcsolatos nézeteiről szólva azt mondta, hogy azok az ottani baloldaléhoz, Jichak Rabin egykori miniszterelnökéhez, a (baloldali és zöld) Merechez, illetve a Munkáspárthoz állnak közel. A palesztin kérdésben a két állam megoldást támogatja, illetve helyeselte az Iránnal annak atomprogramjáról kötött nemzetközi megállapodást. Ugyanakkor ellenzi az izraeli termékek bojkottját előirányzó nyugat-európai mozgalmakat.

A “vörös vonalra” vonatkozó kérdésre Alex Soros azt felelte, hogy nem támogatnak terroristákat és az erőszakra felszólító szervezeteket. Ugyanakkor nem bojkottálnának például egy amerikai egyetemet csak ezért, mert diákjai között antiszemiták is akadnak.

Az interneten terjengő pletyka szerint az OSF támogatja a deportálásuk ellen küzdő afrikai bevándorlók ügyét. Alex Soros szerint azonban ez nem így van, bár Európában aktívak ezen a téren, Izraelben nem foglalkoznak ilyesmivel. Különben is, az OSF csak évi három millió dollárt költ Izraelben. A legnagyobb kedvezményezett az Al-Quds Egyetem és a New York-i Bard College közös kelet-jeruzsálemi egyeteme, a második egy arab jogsegélyszolgálat, a harmadik egy palesztin emberjogi szervezet.

Ugyanakkor Alex Soros nem zárja ki, hogy a jövőben emelheti a tétet: “Ha (a jobboldali nézeteket valló amerikai milliárdos) Sheldon Adelson pénzt tehet az izraeli politikába, akkor én is megtehetem. Fiatal vagyok. Nyitott vagyok a változtatásra.”

Arra, hogy a világ nem feltétlenül vágyik a Soros György által propagált megoldásokra, Alex Soros azt a reményét fejezte ki, hogy ez nem így van:
Háborúban állunk. Ha nem harcolunk, ha nem vállalunk kockázatot az értékeinkért, akkor katasztrófa következik be. Minden nemzedéknek újra és újra meg kell harcolnia az értékeiért. Amikor Trumpot megválasztották, nem lepődtem meg – elszomorodtam. Trump megválasztása óta minden reggel azzal ébredek, hogy a világ veszélyben van. Mindent el kell követnem, amit csak tudok, hogy elhárítsam ezt a veszélyt.” – zárta az interjút Soros György fia, az OSF alelnöke, Alex Soros.

Az hogy Magyarország ott tart ahol 1989 után 29 évve,l az EU kb. 50 milliárd Eurós támogatásával, az legfőképpen Orbánnak “köszönhető”. Orbánnak nincs semmilyen épeszű programja, a céljai ködösek, nem világosak, nem európai politikát folytat, hanem sötét ázsiai diktatúrákat követ.

Világosan lehet következtetni szinte minden lényeges döntéséből a jövőre, a magyarok többségének és Magyarország jövőjére, ezért is teljesen érthetetlenek a magyarok Fideszt támogató szavazatai, akik elhiszik, hogy a dolgozó népnek kell megvédeni magukat és Magyarországot sötétbőrű / iszlámisták millióitól, mert Soros ezen dolgozik…

Egy agyrém ez a sok baromság, amit elmebetegek a társadalomra zúdítanak évek óta reggeltől estig, meg estétől reggelig, nyilván azért mert a hatalom szerint a hatóságok a társadalom sokkolása és 80-100 milliárdos hazug, aljas és gonosz propaganda nélkül nem képesek ellátni a feladataikat. / …vagy csak ezer milliárdos lopásokat büntetlenül megúszni…

Forrás: BalraMagyar / Népszava


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: