Az MSZP-s Horváth Csaba megoldaná Budapest legnagyobb problémáját – De mit szól ehhez az Orbán-rezsim?


Budapest - Fotó: Travel Shop. ge
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A szocialista Horváth Csabának szívügye Budapest. Ezt tudjuk. Zseniális ötlettel állt elő, ami megoldaná a budapestiek, s az ingázók legnagyobb problémáját. De vajon mit lép erre a kormány?

Észak-Csepel lakatlan részét és az Illatos úti ipartelepeket kötné össze a Galvani híd, amelynek elkészültek a tervei.

Évtizedek óta minden szakember egyetért abban, hogy az új budapesti Duna-hidak tervezése és építése során az Albertfalvát Csepel belvárosával és Pesterzsébettel összekötő hídnak kellene elsőbbséget élveznie a főváros déli részén.

Miután Budapest sem 2024-ben, sem 2028-ban nem rendez olimpiát, semmi sem indokolja, hogy a Galvani híd épüljön meg elsőként és ne a három sűrűn lakott városrészt összekötő, valóban fontos Albertfalvai híd. Még akkor sem, ha a kormány célként tűzte ki a 2032. évi nyári olimpia megrendezését.

Az ekkora jelentőségű fejlesztések tervezése és megvalósítása során elsősorban a Budapesten élők érdekeit kell figyelembe venni, nem pedig egy csaknem másfél évtized múlva esedékes, teljesen bizonytalan sorsú sporteseményt.

Éppen ezért a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén azt javasoljuk: a főváros kezdeményezze a kormánynál, hogy Budapest déli részén elsőként a fontosabb Albertfalvai híd épüljön meg, a Galvani híd pedig csak ezt követően.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük