Budapest - Fotó: Travel Shop. ge
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista Horváth Csabának szívügye Budapest. Ezt tudjuk. Zseniális ötlettel állt elő, ami megoldaná a budapestiek, s az ingázók legnagyobb problémáját. De vajon mit lép erre a kormány?

Észak-Csepel lakatlan részét és az Illatos úti ipartelepeket kötné össze a Galvani híd, amelynek elkészültek a tervei.

Évtizedek óta minden szakember egyetért abban, hogy az új budapesti Duna-hidak tervezése és építése során az Albertfalvát Csepel belvárosával és Pesterzsébettel összekötő hídnak kellene elsőbbséget élveznie a főváros déli részén.

Miután Budapest sem 2024-ben, sem 2028-ban nem rendez olimpiát, semmi sem indokolja, hogy a Galvani híd épüljön meg elsőként és ne a három sűrűn lakott városrészt összekötő, valóban fontos Albertfalvai híd. Még akkor sem, ha a kormány célként tűzte ki a 2032. évi nyári olimpia megrendezését.

Az ekkora jelentőségű fejlesztések tervezése és megvalósítása során elsősorban a Budapesten élők érdekeit kell figyelembe venni, nem pedig egy csaknem másfél évtized múlva esedékes, teljesen bizonytalan sorsú sporteseményt.

Éppen ezért a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén azt javasoljuk: a főváros kezdeményezze a kormánynál, hogy Budapest déli részén elsőként a fontosabb Albertfalvai híd épüljön meg, a Galvani híd pedig csak ezt követően.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: