Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kíváncsian várjuk a mai tárgyalások fejleményeit, főleg Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnökének a javaslata után.

Igaza van Kunhalmi Ágnesnek, csak úgy van értelme a parlamentből kint maradni, ha minden ellenzéki párt részt vesz ebben az akcióban… Még a független jelölt se vegyen részt a kormányzásban, bojkottálni csak így lehet.

Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő a Hír TV reggeli műsorában arról beszélt, hogy a keddi ellenzéki tárgyalásoktól függ, lesz-e parlamenti bojkott. Szerinte, ha mindenki belemenne a bojkottba, akkor lenne értelme.

„Felvetődött az, hogy ha mindenki, az egész ellenzék ott hagyja a parlamentet, annak látom értelmét” – mondta az MSZP-s politikus a Hír TV műsorában. Hozzátette, hogy a mai tárgyalásokon fog kiderülni, pontosan ki támogatja az ötletet, de mindenki felvetette lehetőségként.

Kunhalmi szavai ellenére jelenleg rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy az összes ellenzéki párt megegyezzen a bojkottról. Barabás Richárd, a Párbeszéd politikusa pár napja jelentette be, szintén a Hír TV műsorában, hogy a bojkottot nem tartja jó ötletnek, mivel az Országgyűlés az egyetlen hely, ahol kérdőre lehet vonni a fideszes politikusokat. Ungár Péter, az LMP politikusa pedig a Mércének nyilatkozta, hogy szintén nem tartja megoldásnak a bojkottot.

Szerinte „eleve csak úgy működne, ha mindenki csinálná. A Jobbik már bejelentette, hogy nem bojkottálnak, szóval innentől már csak elméletben beszélgethetünk. De tegyük fel, hogy mindenki bojkottál, nem veszi fel a mandátumát. Mit gondolunk: hogy ez Orbán Viktort zavarni fogja? Ő szerintem konkrétan örülne neki. Miért érdekelné?”

De az LMP-től nemcsak Ungár, Szél Bernadett is azt nyilatkozta: nem a bojkott a legjobb eszköz. Szél az Indexnek adott interjújában beszélt arról, hogy „Orbán Viktor harci kedvét szemernyit sem csökkentené egy ellenzéki visszavonulás vagy parlamenti bojkott, annál inkább telekürtölné a médiáját, hogy neki itthon tényleg nincs ellenfele.”

Tehát eddig valójában csak az MSZP tűnik nyitottnak a parlamenti bojkott ötletére, de ha ők is a többi párt beleegyezésétől teszik függővé, akkor nagyon csekély esély van arra, hogy bekövetkezik az Országgyűlés ellenzéki bojkottálása. – videó a Mérce.hu oldalon megnézhető.

Forrás: Mérce / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: