Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy baloldali fiatal levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben annyira kiosztotta a mai kormányt, hogy mi is csak néztünk.

Nem fogok megszólításokat írni, mert nem kívánok levelezőtagozatot nyitni. Viszont ki kell öntenem mindazt ami bennem van. Az sarkalt ezen soraim megírására, mert nem bírom tétlenül nézni azt a baromi szánalmas kicsinyességet, ami titeket jellemez.

Értem én, hogy kétharmadot kaptatok és szerintetek ez azt jelenti, hogy minden rendben van, hogy jól csináltátok a dolgotok. Lealáztátok az ellenzéket és mindent elvittetek újra. Csak egy bökkenő van, az Erzsébet-utalványon vett uradalmat épp olyan könnyen fogjátok elveszíteni, mint ahogyan Lőrinc-barát egy új megyei napilapot megszerez.

Arról beszéltetek, hogy a győzelmeteket méltósággal fogjátok viselni “keresztényként”. Csak megint az van, hogy a szövegíróitok többet néznek ki belőletek, mint amik vagytok. Mert nem vagytok keresztények sem konzervatívok, az az igazság hogy nem vagytok ti senkik. Miért mondom ezt?

Mekkora kültelki veretés az, amikor kiáll a miniszterelnök és arról beszél, hogy most kell szerénynek lenni, mert most van mire? Mekkora álságos és gyomorforgató jelenet az, amikor azt skandálja az ellenzékieknek a ti drága, minden hatalommal felruházott politikusotok, hogy: “Egyszerüen senkik vagytok”?!

Nem fogok lemenni Bayer Zsolti szintekre. Nem foglak lepatkányozni titeket, mint ahogyan teszitek a jobboldalon minden este Mészáros Lőre tévéjében velünk szemben. Ez nem a mi asztalunk, ez a tiétek. Nem foglak leférgezni titeket mert nem érdemlitek meg azt sem. De olyan hernyók vagytok, akik sosem fognak pillangóvá válni.

Hiába a méregdrága öltöny, meg az a sok sok közpénz. A pártfegyelmet, a trükkök százait megtanultátok, de emberként viselkedni, meg embernek maradni már nem.

Az a baj veletek, még a legrégebbi – amúgye volt komcsi politikusaitokkal is – hogy kicsinyesek vagytok és maradtok is. Egy icuripicuri hatalmat ha valaki a kezetekbe ad, már úgy érzitek mindent megtehettek.

Nézzük Kövér Lászlót, aki szégyene a magyar parlamentnek. Most éppen nem engedi be az MSZP-Párbeszéd képviselőit az alakuló frakcióülésre. Persze értem, korábban kitiltotta őket, mert valami papírt tettek ki egy ajtóra. Jó hogy nem már internálták őket.

De nem. Ez pusztán arról szól, hogy – mert megtehetitek. És mág 4 éven keresztül a mert megtehetitek politikája fog itt tombolni. És voltaképpen senkit nem érdekel, hogy tönkrementek a kórházak, az oktatás, a kivándorolt százezrek, a lakhatási problémák, az hogy nincs jövőkép. Amíg tart a bözsi, addig tart a buli is.

Aztán majd elfogy.

De mi baloldaliak akkor is itt leszünk, hogy újra rendbe hozzuk utánatok az országot. Mert veletek ellentétben nem csak a szövegíróink meg kampány tanácsadóink hatására érzünk felelősséget az országért. Mert az ország ügye a szívünkben dobog. A szív pedig baloldalon.

Kelemen László

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: