Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lehetséges, hogy az LMP folyamatosan hazudott???

Azt állították, hogy ők több helyen visszaléptek pedig csak egyes jelölteknek jött meg a józan esze és ők léptek vissza maguktól mert a pártjuk csak a pénzre hajtott.

Közel tucatnyi fegyelmi eljárást folytatnak le az LMP-ben, hogy a május végére tervezett tisztújító kongresszusra lezárják a belső vitákat. Addig egymást érik majd a szombatokra időzített fegyelmi tárgyalások.

Amik azok ellen indultak, akik az április 8-i választást megelőzően szembefordultak a párt önálló indulását megszabó hivatalos döntéssel, és vagy visszaléptek más, esélyesebb ellenzéki jelölt javára, vagy éppen ezeket a lépéseket egyengették.

A sort múlt hét szombaton kezdték. Akkor két visszalépő egyéni képviselőjelölt meghallgatását tervezték:

Kassai Dánielét, aki Kunhalmi Ágnes, az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje javára lépett vissza Budapesti 15-ös választókerületben, valamint Ságodi Zoltánét, aki pedig a jobbikos Kepli Lajos érdekében tette meg ugyanezt Veszprém 2-es választókerületében.

A meghallgatást egy durva incidens szakította meg, amikor Sallai R. Benedek megütötte Hadházy Ákost. Az ügy újabb fegyelmit generált, az LMP-ben Sallai ellen is eljárást indítottak, Hadházy pedig ettől függetlenül feljelentést tett a rendőrségen is.

Hadházy a választások után arról is beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer ezért a kijelentésért perrel fenyegette meg Hadházyt.

A múlt hét szombaton félbeszakadt fegyelmi tárgyalásokat április 28-án szombaton folytatják. De addig is bőven lesznek teendői a párt fegyelmi bizottságának, mivel további visszalépők, és pártukázt-sértők elleni eljárásokat kezdenek el.

További négy visszalépő egyéni képviselőjelölt ellen is indult ugyanis fegyelmi eljárás:

– Ábrahám Júlia ellen, aki Budapest 10-es választókörzetében lépett vissza (itt ellenzéki jelölt, az MSZP-Párbeszédes Szabó Tímea győzött 12 százalékos előnnyel a fideszes előtt)

– Doszpoly Botond ellen, aki Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókörzetében lépett vissza (lépése hiábavaló volt, mert itt a fideszes jelölt 8 százalékos előnnyel győzött)

– Tenk András ellen, aki Budapest 17-es választókerületében lépett vissza (itt Szabó Szabolcs győzött is, 5 százalékkal verte a fideszes jelöltet)

– Kiss Csaba ellen, aki Pest megyei 5-ös választókerületben lépett vissza (ám ez sem segített az ellenzéken, itt közel 7 százalékos előnnyel győzött a kormánypárti jelölt)

A “lehet más a politika” vezetői nagy igyekezetükben elérhetik, hogy pártolóik, szimpatizánsaik rövidesen arra fognak “aláírásgyűjtést” kezdeményezni, hogy képletesen visszavonják a rájuk adott szavazataikat és kifejezésre juttatják, hogy szánják-bánják, hogy erre a pártra és jelöltjeire pazarolták voksukat?

A józan ész megáll és álldogál…

Forrás: Zoom.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: