Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Véget ért a finomkodás időszaka. Török Zsolt volt kormányszóvivő döbbenetes éleslátással és nyíltsággal írt a választás eredményeiről, s annak okairól.

Török Zsolt írását változtatások nélkül közöljük. Íme:

Sok oka van
Az elmúlt 8-9 évben sorra hoztak, hozattak létre olyan politikai vállalkozásokat, amelyeknek a célja lehet hogy más lett volna, de a Fidesz győzelméhez is nagyban hozzájárultak.

Biztosan volt olyan párt a 2009. óta feltunningoltak között, amelynek a Fidesz 2/3-ának megerősítése volt a célja, az egyetlen küldetése, de biztosan volt olyan is, akik a Fidesz leváltására szerveződtek.

Mindegy is, hiszen akarva akaratlanul a demokrata kannibalizmus mutatványával szórakoztatták a magyar népet és így kávéztatták Orbán Viktorékat. Hol az egyik 1%-os gigapárt harapott ki egy darabot az MSZP-ből, hol a másik falt fel belőle 2, 3, majd végül 5,5%-ot.

Persze, szögezzük le azt is, hogy az MSZP maga is tett „gondolattal, szóval, cselekedettel, vagy mulasztással” saját maga eltizenkétszázalékosodása érdekében. Ebbéli véleményét mindenki elmondta már, ezért aztán álljon itt a másik oldal is.

A kormánypárt szégyene és egyben érdeme, hogy baksissal és megfélemlítéssel, agymosással lettek a hatalom birtokosai. 8 évig meglopták, kizsigerelték a választókat, majd most kicsit visszaadtak belőle.

Minden évben átverték és megrövidítették a nyugdíjasokat, majd 10 ezres Erzsébet utalványt nyomtak a markukba tavaly és idén, 12 ezres rezsijóváírásért vártak kézcsókot és szavazatot, miközben ennek 20 milliószorosát könyvelték el nyereségként, krumpli osztásokkal alázták még tovább a kastélyaik körüli embereket, az ősszel szokásos ruhapénzt már a választás előtt a számlákra utalták, a számukra kedves egyházakat és (ál)civileket pedig 30 ezüsttel jutalmazták az egész Kárpát-medencében.

A megyei napilapok, a helyi rádiók, a „közszolgálati” médiumok, a párttévéik, pártrádióik egyfolytában nyomták a hazug propagandát és mindenkit megfenyegettek, százezreket egzisztenciálisan megzsaroltak.

A választási törvényeket és az egész gépezetet maguknak kedvezőre szabták, s ha kellett szállítottak külföldről, szegénytelepekről, vagy az adatokkal manipuláltak. Sokan sok indokot tudnak még. A kormány minden aljas eszközt megragadott, de az ellenzéknek is jutott szerep, hogy az elitista Fideszesek uralkodásukat folytathassák.

A 2/3-ot egyértelműen az LMP-nek tudja be most mindenki, és közvetlenül Szél Bernadettnek. Pedig! Pedig lehet, hogy őt is csak fogták belülről az összefogás ellenzői, akik később mindig valamilyen jól fizető kormányzati pozícióban, a kormány által fizetett külszolgálati beosztásban, a parlamenti többség által megválasztott tisztségben szoktak volt kikötni, esetleg némi pályázati summa csurran-cseppen nálunk. Ha szét nem verik.

Mások azt mondják, hogy az MSZP szétszedését elkezdő és ezzel a kormányváltás lehetőségét már 2011-től lehetetlenné tevő DK vezér harmadszor is összehozta Orbánnak a 2/3-ot. A „miért?”-re mindig más válasz érkezik, de ezek inkább összeesküvés elméletek: „azért hagyják szabadlábon, hogy ezt megtegye”, vagy „minden baloldali vállalkozót vegzálnak a Fideszes komisszárok, csak náluk megy jól az üzlet, talán nem véletlenül”, … Lári-fári!

Az előbbi két vállalkozásra azt biztosan el lehet mondani, hogy a kannibalizmus nyertesei, hiszen az MSZP-nek eddig 28 képviselője volt és most csak 20 fő lett, míg az LMP 5 fős frakciója 8 főssé lett, a DK 4 fője, pedig 9 fős frakcióvá gyarapodott, s meg is van a hiányzó 8 fő. -8 = +3 és +5.

Az Együtt, a Kétfarkú és a Momentum csak beálltak abba a sorba, ahol divat volt szidni az MSZP-t és ha falatoztak is belőle, ez inkább vagy kevésnek bizonyult, vagy inkább új szavazókat hoztak. Hoztak ugyan, de a választási törvény miatt ezt a Fidesznek adták mandátumban mindhárman. Előbbire lásd az Együtt csupán 33 ezer szavazatát az óriási média hátszél ellenére is, vagy mindhármukat az új választók sikeres megszólítása során.

A média is mindent megtett az MSZP amortizálása és így Orbán Viktor hatalomban tartása érdekében. Vagy ami ennél is veszélyesebb lehet pont a liberális média és általában a liberalizmus számára, a Jobbik javára tették mindazt, amit az MSZP ellenében műveltek. Lehet, hogy nem tudtak róla, lehet hogy igen, de ez lett az eredménye, illetve egyelőre csak részeredménye.

Az viszont biztos, hogy 0 és 1% közé mért mikro pártok rendszeresen roadshowzhattak a ballibnek mondott médiában, pláne ha az MSZP-t szidták, vagy annak táborából próbáltak választókat elszipkázni.

De mire volt jó ez az elmúlt 8-9 év? Sajnos nem hozott egyik politikai vállalkozásnak nagy sikert és ők sem hoztak semmi nagy innovációt, nemzetközi kapcsolatrendszert, hatalmas anyagi támogatói hátteret, vagy ami a legfontosabb sok százezer, esetleg milliós választói bázist.

Félreértés ne essék, nem állítom, hogy az MSZP igen. De azt kritizálták mások, én nem tenném. Már csak azért sem, mert van más erénye. Volt aki azt mondta, hogy 4 pártot vittünk be a parlamentbe
– nagyrészt az MSZP infrastruktúráján,
– jelentős mértékben az MSZP anyagi forrásaival, és
– a demokrata kampány több mint felének MSZP tagok, szimpatizánsok általi munkájával, teljesítményével.
A korábban említett másik kettő demokrata közösségnek pedig megerősítettük a parlamenti jelenlétét, sajnos a mi kárunkra.

Azt viszont tényként kell megállapítani, hogy ha valakit 8-10 éven keresztül ütnek, vernek, amortizálnak, köztük az ún „szövetségesek” is, sőt még taktikai szavazásra buzdítással is „segítik” a megmondó emberek, na és mégis életben tud maradni, sőt, markáns, combos szereplője a demokrata térfélnek, akkor ez egy életképes, szívós formáció. Pláne, ha most képes lesz innovációra, szervezetfejlesztésre, integrálásra.

Mondhatjuk azt, hogy a fenébe a sérelmekkel és ne nyalogassuk a demokrata kannibalizmus okozta sebeket? Kezdődjék az integráció, vagy legyen markáns baloldali, azaz a dolgozók, a kisemberek pártján álló? A lényeg, hogy elemzés és közös gondolkodás után fel a fejjel és irány előre, hiszen szociális demokráciát szeretnénk!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: