Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha valaki két éve azt mondja, hogy HírTV-t fogok nézni körberöhögöm. Ha valaki azt mondja valaha, hogy Simicska Orbán ellen fog kampányolni, bolondnak nézem. Most megint olyan dolgot kell leírnom, amit sosem feltételeztem volna…

Ha például valaki azt mondja, hogy a fiatal generáció átveszi az ellenzék vezetését nem hiszem, hogy nagyobb tétben fogadni mertem volna minderre. És mit láttam a hétvégén?

Majd százezren mentek ki tüntetni, többségükben ellenzéki fiatalok. Felszólították az ellenzéket a közös cselekvésre és olyan erőt mutattak Magyarországnak, amelyre sosem volt példa. A fiatalok felébredtek, de mindenhol.

Most például a legnagyobb baloldali párt fiataljai kezdtek el szerveződni. Valaki komolyan elhitte volna, hogy az MSZP fiataljai előretörnek és olyan üzenetet fogalmaznak meg, amelyre mindenki felkapja a fejét? Pedig ez épp olyan valóság, mint az, hogy a HírTV ellenzéki csatorna lett.

Az MSZP fiataljai a választási vereség után az élre álltak és megmutatják, nem hagyják a baloldalt leradírozni a térképről. Már az első pár órában több ezren nézték meg azt a videóüzenetet, amit a fiatal szocialisták készítettek:

A fiatalokat nem érdekli a politika. Éveken keresztül ezt mondta mindenki. Hát, ha másra nem volt jó, a Fidesz újabb kétharmada felébresztette azokat a tömegeket, akik eddig valóban nem politizáltak. Vajon mekkora az esély arra, hogy a fiatalok átveszik a vezetést és előre törnek az ellenzéki oldalon. A DK-ban, az MSZP-ben, az Együttben vagy máshol?

Maradjunk annyiban, hogy ahogyan a választási eredmények kapcsán nem gondoltam volna, hogy százezer ember ki fog menni tüntetni, úgy ma ez is olyan, amelyet három napja még nem gondoltam volna. Ma pedig…. azok alakítják a politikát, akik nem a tegnap vitáit tartják szem előtt, hanem a holnapban gondolkodnak. Egy olyan holnapban, ahol se Fidesz, se Orbán nincsen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: