Jobbik - Fotó: B1 Blog
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke nyilatkozott ma reggel. Az elmondottak erősen aggodalomra adnak okot. – A kérdés az, hogy kell-e féljünk?

Kívülről az látszik, hogy a Jobbik jelenleg nincs összhangban, nincs egységben, bár ezt mondják, de ez tudjuk jól nem igaz. Ennek több jele is van. Vona lemondását követően már meg is indult a belső harc a még ki sem hűlt székéért, ami – valljuk be – borzasztóan visszataszító.

Szinte azonnal jöttek undorító posztok amikben Vona Gábort hibáztatták, hordták le, tolták rá a felelősséget. Holott ez nagy valószínűséggel nem az ő egyéni felelőssége volt!. Hiszen anno az egész meglévő pártvezetés elfogadta a néppártosodási irányvonalat, ami valljuk be igenis működött, működik.

Tény, hogy ezzel az a nagyon radikális vonal leszakadt és azóta is csak köpködnek. De tetszik vagy sem, ezt a leszakadt tömeget Vona az elmúlt másfél – két évben feltöltötte úgymond! Sokan csatlakoztak a Jobbikhoz az új elvek,az új irányvonal és Vona személye miatt.

De ennek most minden bizonnyal vége, s a Jobbik olyan útra tér, ami nagy valószínűséggel igen radikális. Legalábbis erre lehet következtetni a Z. Kárpát Dániellel készített interjú után.

Társelnökök irányíthatják a következő időszakban a Jobbikot – ismertette Z. Kárpát Dániel a Hír TV Reggeli járat című műsorában.

A párt alelnöke arról számolt be, hogy az elnökség tegnap arra tett javaslatot, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás irányítsa a Jobbikot. Hozzátette, két héten belül tartják a kongresszust, ahol megtörténhet a tisztújítás.

„A Jobbik elnöksége konkrét javaslatot is tud tenni ebben a kérdésben. Meg is született ez a javaslat, amelyet itt is módomban áll ismertetni. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton társelnökségére fog az elnökségünk javaslatot tenni.

A tekintetben, hogy a két egymást kiegészítő, de mégis egészen más fajta karakter képes továbbvinni azt a fajta vezetési stílust, azt a fajta morált, amely Vona Gábor örökségét képes ápolni, és képes egyben tartani” – ismertette Z. Kárpát Dániel.

Sajnálatos módon Gyöngyösi és Sneider múltja sem arról híres, hogy ne a szélsőjobb felé húznának.

Biztosan emlékeznek még Gyöngyösi ezen mondatára, mely a Parlamentben hangzott el: “… hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak.”

A Jobbik arca Vona Gábor… Ha nem sikerül vissza hívni sok hívet veszít a párt? Ráadásul félő, hogy Vona távozásával majd megpróbálják újra azt a szélsőjobboldali vonalat vinni, mint ami a néppártosodás előtt volt…

Forrás: Hír TV / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: