Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Követendő példa kéne legyen. Ilyenről itthon maximum csak álmodhatunk…

Április 10-én az AS Roma történelmi győzelme feletti örömében, és a szurkolók biztatására, a római futballklub elnöke beugrott egy római szökőkútba.

James Pallotta, az AS Roma elnöke, aki miután csapata a Barcelona búcsúztatásával bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, örömében megfürdött a város egyik közkútjában.

A klubvezető a Piazza del Popolón álló oroszlános szökőkútba bukfencezett bele háttal, miközben több száz szurkoló ünnepelte.

Fotó: orokvarosnetwork.hu

Megjegyzendő: a hatóságok felkészültek a szökőkutak elleni támadásra, kordonnal vették körül a Spanyol lépcső kútját, és a Trevi kutat is, így ott nem történtek atrocitások.

Az AS Roma kedden este 3-0-ra verte a jóval esélyesebbnek tartott FC Barcelonát, s miután a múlt heti első meccset a katalánok 4-1-re nyerték, idegenben szerzett góllal továbbjutott a legjobb négy közé, a BL-ben története során először.

Rómában a szökőkútba ugrálásokat, fürdéseket 500 eurós büntetéssel sújtják, így várható volt, hogy James Pallotta is megkapja ezt a büntetést.

Pallotta az Örök Város polgármesterével, Virginia Raggival másnap találkozott, bocsánatot kért, s kiderült, hogy a pénzbírságon felül egy szökőkút restaurálására 230 000 eurót adományoz.

Virginia Raggi és James Pallotta – Fotó: orokvarosnetwork.hu

Mivel a Pizza Popolón lévő oroszlános kútba ugrott, de azt két évvel korábban újították fel, ezért úgy döntött, hogy a Pantheon előtt álló szökőkút restaurálását finanszírozza. Van neki miből, mivel az Egyesült Államokban élő olasz milliomos család gyermekeként látott napvilágot.

Így a káposzta is megmarad, és a kecske is jól lakik, s elejét veszi a Codacons fogyasztói csoport azon bírálatának, hogy rossz példát mutat hatvan éves fejjel a fiataloknak, több millió fiatalnak. – írta meg az Örökváros Network.

Vajon mikor csinálna ilyet Kubatov Gábor (FTC elnök) vagy a Felcsúti focicsapat vezetői?

Forrás: ÖrökvárosNetwork / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: