Márki-Zay Péter Fotó: Nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elég volt megmutatni, hogy békésen is tud 100 ezer ember tüntetni párt- állástól függetlenül.

BÉKE és SZERETET

Kereszténységből is példát mutat ateista barátom alábbi összefoglalója a tegnapi tüntetésről. Bár a pártállam nemcsak felkészült a zavargásokra (láttuk a rendvédelmi erőket a szomszédos utcákban), hanem hazugsággyáraiban vizionálta is azt, a békeszerető magyar nép ismét rácáfolt minderre. Legyen békesség köztünk mindenkor!

“Volt egy tüntetés.
Ahol sokan voltunk. Nem tudom hányan. Sokan, nagyon sokan. Talán ennyien még sosem.

Volt egy tüntetés.
Egy nagyon érdekes tüntetés. Nem voltunk oldalakra szakadva. Az Árpád-sávos zászló mellett elfért az EU zászló. A Momentumos lufi mellett a MoMa lengette zászlóját. Szép nagy fiatalok, harcos feliratú pólóban, színesre festett hajú, éltes korú hölgyek mellett fújták sípjukat.

Volt egy tüntetés.
Egy békés tüntetés. Ahol nem lobbantak lángra autók, ahol senkinek nem lőtték ki semmijét, ahol nem repültek kockakövek a rendőrök felé.

Volt egy tüntetés.
Első lépes egy új dolog felé. Egy olyan ország felé, ahol nem kell egymás ellen acsarkodnunk, ahol nem kell senkit gyűlölni, ahol nem lesz senki csak azért ellenség, mert valamiben más, ne adj isten, valamiben különb, valamiben jobb. Csak ott kell lennünk egymás mellett, haladva egy irányba, egy cél felé. És segíteni a másiknak, mert azzal magamnak is segítek.
És szerintem akkor jobb lesz. Most ez a cél….”

Fotó: Papp Attila

Hódmezővásárhelyi barátaink népes körével és jelenlévő családtagjaimmal együtt KOMOLY ERŐT merítettünk a FIATALOK SZERVEZTE rendezvényen, jó érzés volt látni, hogy milyen sokan aggódnak az ORSZÁG JÖVŐJÉÉRT, megható volt a fiatalok kiállását megtapasztalni: EZ AZ Ő ORSZÁGUK, NEM MENNEK EL, NEM ADJÁK FEL A KÜZDELMET A JOGTIPRÁS, KORRUPCIÓ, MEGFÉLEMLÍTÉS ELLEN!

Hogy miért nem vállaltam személyes fellépést, miért más olvasta fel írásomat?

– HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTEREKÉNT nemcsak fideszes, de ellenzéki barátaim is úgy érezték, hogy túl sokat foglalkoztam az országos politikával. Az ellenem helyben megindult lejáratókampány miatt elsősorban a VÁROSÉRT VÉGZETT MUNKÁMMAL, a rövid idő ellenére is látványos EREDMÉNYEINKKEL szeretnék a híradásokba bekerülni.

Márki-Zay Péter – Fotó: Facebook/Tikk László

– A tüntetést lelkes független fiatalok szervezték, felkérésüket teljesen visszautasítani nem akartam, kompromisszumos megoldás lett írásom felolvasása. Politikusok nem szerepeltek a programban, a résztvevő pártok sem szólaltak meg, utólag is helyesnek érzem döntésemet.

Felemelő volt, amikor ekkora számban együtt elénekeltük a nemzet himnuszát – időnként még a hangom is elakadt… A csalásoktól függetlenül sem szabad választáson alulmaradt a nemzet többsége, de gyermekeink érdekében soha NEM ADJUK FEL A KÜZDELMET A LOPÁS ÉS MEGFÉLEMLÍTÉS ELLEN! – írja Márki-Zay a Facebook posztjában.

Forrás: Facebook


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: