Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzéki gigatüntetés egy hatalmasat ütött ma a Fideszen.

Soha nem látott tömeg gyűlt össze a Kossuth téren ma estére a “Tüntetés a demokráciáért” elnevezésű tüntetésen.

A többségében civilekből és a baloldali ellenzék tagjaiból álló, sosem látott tömeg a tisztázatlan választási eredmények valamint az újabb kétharmados Fidesz kormány ellen tüntetett ma.

A rendezvény üzenete pedig világos volt. Gulyás Balázs a rendezvény egyik szervezője és a tüntetés fő szónoka például ezt mondta:

Ez ma a Fidesz, névtelen trollok és Németh Szilárdok! Mára a Fidesz a gyűlölet és a lopott vagyon pártja. Ez tartja össze a Pasa Parki Rogánt és a vadászkastélyos Lázárt. Lehet, hogy nem csaltak most a célvonalon – ezt majd a vizsgálatok eldöntik – viszont ha a teljes rendszer csaláson alapul, hogyan is lehetett volna más végeredményre számítani?

  • Az egypárti választókerületi leosztás a Fidesznek kedvez – az csalás?
  • Ha a teljes választási rendszer a Fidesznek kedvez, az vajon csalás?
  • Ha a rendszer százmilliókkal jutalmaz olyan pártokat akinek még logójuk sincs az vajon csalás?
  • Ha még a fideszes nemzeti választási bizottság és a kúria is elítéli a kormánypropaganda illegális kampányát az vajon csalás?
  • A közszolgálati televízió csupán 5 percet biztosított az ellenzéki pártoknak, miközben éjjel-nappal a kormánypropaganda szól onnan. Az csalás?

Ez mind mind csalás! A csalásnak pedig bukás a következménye! – mondta Gulyás Balázs a netadós tüntetés szervezője, a rendezvény vezérszónoka.

Új választást – skandálta a tömeg.

“Ennek érdekében pedig jövő hét szombaton ugyanitt találkozunk, de még többen.” – ez pedig azt jelenti, hogy a tüntetés hullám nem fog lecsendesedni.

Gulyás mellett számos civil és értelmiségi is kifejtette a véleményét, mint Homonnay Gergely (Erzsi gazdája), Lukácsi Katalin (volt KDNP-s politikus) vagy Komáromy Gergő előadóművész.

Tehát jövő héten szombaton 6 órakor újra tüntetés a Kossuth téren! Előre az új választásért!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: