2018. március 15. Diáktüntetés az oktatásért, az Opera előtt. Fotó: Draskovics Ádám KÉPÜNK jelen esetben illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soha nem látott tömegek Budapest utcáin!

Aki azt gondolta, hogy hervatag lesz a mai felhozatal tévedett. Az ellenzék erőt mutatott, megmutatta azt, hogy igenis valóban többen szavaztak a Fidesz ellen Magyarországon, mint a Fideszre.

A tüntetés egyik vezérszónoka is erre hívta fel a figyelmet. A többség ugyanis a Fidesz ellen szavazott, de a Fidesz választási rendszere miatt szanaszét forgácsolódott a kormányváltó szavazatok. Így a tüntetők egyik követelése, hogy egy közös ellenzéki pártnak kell kiállnia a következő kormány ellen.

Bőven nincs vége még a megmozdulássorozatnak. A tüntetés egyik szervezője, Gulyás Balázs bejelentette, a következő megmozdulás:

Jövő hét szombat 6 óra
Kossuth tér

A tömeg egyébként a pártok együttműködését és demokráciát követelt. Helyszíni információink szerint az MSZP mint párt mozgósított a legszervezettebben a rendezvényre, rengeteg MSZP zászló volt a tömegben. Az MSZP mellett a Jobbik és a Momentum is képviseltette magát látványosan.

A tömegben a DK szimpatizánsai is megtalálhatóak voltak. Arról egyenlőre nincs információnk, hogy az LMP részt vett volna a rendezvényen. Juhász Péter az Együtt elnöke is részt vett a rendezvényen, igaz ő inkább csak saját pártja kampányadósságára gyűjtött adományokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: