Óriási botrány a Magyar Nemzet búcsúztatóján – a kormányoldal propagandistája alpári akciót eszelt ki


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hogy is van az a mondás, halottba nem rúgunk?

Erre kellett a kétharmad, mondhatnánk cinikusan. A politikát ma már csak részben csinálják a politikusok és az újságírók, propagandisták egyre inkább politikacsinálóvá lépnek elő.

Lehet ezt szeretni vagy utálni, de attól, hogy az újságíró/propagandista neve mellett van egy újságnév, attól még létezhetne emberi minőség is.

Emlékülést tartott a közelmúltban megszűnő Magyar Nemzet szerkesztősége. Bár a lap egy jobboldali, konzervatív irányultságú lap, elismerjük mindazt a kulturális értéket itt a baloldalon, amit képviselt.

Ezért érthetetlen, hogy a magát jobboldali értékeket képviselőként feltüntető PestiSrácok nevű – nevezzük most csak orgánumnak – főszerkesztője Huth Gergely hányingerkeltő akciót vitt véghez.

Mint ahogyan a megszűnt lap újságírója, Unyatyinszki György fogalmaz:A Pesti Srácok megzavarta a Magyar Nemzet egri konferenciáját. Huth Gergely (a lap egykori, megkérdőjelezhető hozzáállású, emiatt távozó újságírója) 2010-es cikkeket idézett Szerető Szabolcstól, amiben lapunk korábbi főszerkesztő-helyettese még történelmi lehetőségként tekintett a Fidesz akkor frissen szerzett kétharmados többségére.

Huth remegő kézzel olvasta fel a sorokat. Szabolcs némi közjáték után higgadtan válaszolt, hogy azóta a Fidesz a lehetőséget elszalasztotta, kritikusabb írásai már 2014-ben is megjelentek. Huth és stábja a szervezők többszöri felszólítására távoztak.

Népszava azt írja, Huth az épp előadást tartó Szerető Szabolcs, a már megszüntetésre ítélt Magyar Nemzet munkatársa felé fordult, majd fennhangon elkezdte a “fejére olvasni” korábbi írásainak egy-egy mondatát. Az akciót a Népszava szerint a szervezők sem tudták leállítani, Huth darálva olvasta pappíra írt mondatait.

Ez még akkor is megengedhetetlen, ha értjük a Fideszesek csalódottságát akkor, amikor korábbi szövetségesük Simicska Lajos kirántotta alóluk a teljes médiabirodalmukat, azonban aki egy “gyász szertartáson az asztalra piszkít” azt nehéz szalonképes szavakkal illetni.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük