Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP politikusai ezekben a napokban bizonyítják, a baloldal nem tűnt el a választások után, sőt.

Sosem látott összezárás és aktivitás az MSZP soraiban. Az MSZP vidéki szervezetei sorban szállnak harcba a választási végeredmény felülvizsgálata érdekében. Összezártak a szocik és egységesen támadják a Fideszt.

Az MSZP Pest megyei Területi Szövetsége személyesen Áder Jánost szólították fel – aki köztársasági elnökként mindeddig nem érezte szükségét annak, hogy megszólaljon a mára országos botrányt öltő választási anomáliák ügyében, úgy sem mint a törvényesség és az alkotmányosság őre – hogy azonnali hatállyal írjon ki általános új választásokat.

Mint érvelnek a Pest megyei Szocialisták – az ajánláskor és a szavazatszámláláskor is sok volt a szabálytalanság, egy új választás kiírása feloldhatná a vitát.

Azt írják, az elnökség szerdai ülésén értékelte a választásokat, és szerintük annyira sok volt a választási csalásra utaló körülmény, hogy meg kell ismételni a választást. Erről márpedig a köztársasági elnöknek kell döntenie.

Azt írják, már a jelöltállítás se volt tiszta, halottak adatai szerepeltek íveken, sok esetben másolták az ajánlóíveket. A szavazáskor “külföldi állampolgárok ezreit szállították az urnákhoz” szerintük, ezzel valószínűleg a kettős állampolgárok (pl. kárpátaljai magyarok) határmenti magyarországi falvakba való bejelentésére utalnak. Hozzáteszik:

…most pedig egyre bizonyosabb, hogy a választási rendszer informatikai összeomlásával álcázták a választás eredményének a meghekkelését!

Így márpedig nem születhet legitim eredmény, a helyzetet csak a választás megismétlésével lehet feloldani. Ezért szólítják fel a Pest megyei szocik Ádert az új választás kiírására.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: