Budapest, 2018. április 9. Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján, a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről. MTI Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vona Gáborról ki kell mondanunk, nem egy tehetségtelen politikus, de nem is egy zseni.

Nem nevezhetjük tehetségtelennek, azonban tény a legutolsó húzása után legördült a függöny. Nyilván hangzatos ígéret volt az, ha nem nyer a Jobbik, Vona lemond azonban most már kimondható, esze ágába nem volt távozni a Jobbik éléről.

A konstrukció úgy nézett volna ki, hogy Vona benyújtja a lemondását, az övéi meg szépen visszakönyörgik Gábort, pajzsra emelik és marad a Jobbik elnöke. Azonban a párt vadhajtásai csúnyán beleköptek a levesbe.

Toroczkai László kezdte az attackot, melyben közölte, reméli nem csak trükk és Vona tényleg eltűnik. A lavina ez után indult el. A vége a történetnek az lett, hogy Vona még a parlamentbe sem fog beülni és nem indul tisztségért a következő választáson.

Hogyan tovább?

Nem választott elnökjelöltet tegnap a Jobbik választmánya. Volner János alelnök szerint több név is felmerült, aki alkalmas a feladatra, de még el kell dönteniük, vállalják-e a megmérettetést – számolt be a Hír TV.

Volner azt is elmondta, hogy Vona Gábor a háttérből, tanácsadóként segíti majd a pártot, de nem kizárt, hogy később visszatér. Egyenlőre azonban marad a parkolópálya és a párt háttér-intézményeinek pénze.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: