Hadházy Ákos - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő belharcok az LMP-ben. Vajon kormányváltást akarók kontra Schiffer?

Már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére együttműködést keresett a szocialistákkal, mindenekelőtt a Szekszárdon végül visszalépő Harangozó Tamással – írja az Index.

Az etikai ügyet a fegyelmi bizottsághoz utalták, a testület szombaton tárgyal róla.
A választás után, hétfőn ő maga kezdte el kibeszélni: a 24.hu-nak azt mondta, Schiffer András, a párt egykori elnöke és Sallai Róbert Benedek, az országos tanács elnöke milliós perekkel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnének. Schiffer nem sokkal később ezt cáfolta, és épp Hadházy beperlését lengette be állításai miatt.

Hadházy kitért arra is: tud olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, és így gyengítse a kormányváltás esélyét. Arra a kérdésre, hogy az LMP-n belül volt vagy van-e valaki, akit megvásárolt a kormányoldal, úgy felelt: reméli, hogy nem.

Hadházy valaha fideszes politikus volt, 2014-ben került az LMP-hez, és a fideszes trafikmutyi leleplezésével szerzett magának országos hírnevet.
A párton belül viszont már régóta csúnyán nézték az MSZP-vel való egyezkedéseit, ami a választások előtti napokra pörgött a csúcsra.

Sajnos nagyon úgy tűnik ebből a történetből, hogy az LMP-nek és Szél Bernadettnek sokkal fontosabb egy Fidesz győzelem, mintsem a kormányváltás. Reméljük, nem így van…

Kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön, mi is az igazság.

Forrás: Magyar Nemzet / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: