Az Orbán-rezsim végórái: kattant a bilincs a politikai aktivista kezén


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Jó eséllyel a rendszer végóráit szemlélhetjük.

Alig várjuk, hogy véget érjen ez a választási kampány, oly mértékben kezd eldurvulni. Korábban beszámoltunk róla, Zuglóban vascsövekkel támadtak az MSZP-Párbeszéd aktivistáira, egy jobbikos önkormányzati képviselőnek meg kiverték a fogait, miközben pártja választási plakátjait próbálta megvédeni a szervezett rongálási akciótól.

Budapest Józsefvárosában ma reggelre virradóan szinte valamennyi MSZP-Párbeszéd plakátot megrongáltak eddig ismeretlen (?) tettesek – számol be róla olvasónk. A nyomokból láthatólag szervezett az akció.

Egy szó mint száz, olyan közhangulatot és politikai légkört teremtett a Fidesz az elmúlt 8 éves gyűlöletpolitikájával, hogy szinte lehetetlen normális választási kampányt folytatni.

A Városi Kurir például arról számolt be, hogy: Nyíradonyban a választókerület fideszes helytartója szerdán “gondoskodott” az MSZP és a DK aktivistáinak megfelelő fogadtatásáról. Néhány embere – a helyiek elmondása szerint – köztük a város alpolgármestere / aki a pletykák szerint jövőre már polgármester szeretne lenni/, illetve a tamásipusztai közmunkások vezetője, valamint a kíséretükben levő mezőőri egyenruhában levő férfi, minősíthetetlen stílusban rohanták le a kitelepülőket, mondván: mit keresünk mi az “ő” városukban.A hölgy ordenáré hangon, ordítva kért rajtuk számon valamit, amiről, fogalmuk sem volt. Időközben “átsuhant ” az úton kocsijával maga Tasó őméltósága is.
A vita után, a Fidesz jelöltjének emberei az út másik oldalán – valószínűleg munkaidőben –lesték, kik veszik el a szórólapjaikat, kik állnak velük szóba. Képességeiknek megfelelő lehetett a feladat. Talán még listázták is az embereket.

Míg a kitelepülésünk tartott, a jóemberek ott “őrizték ” a rendet. Hisz’ – szerintük – a város az övék.

Szombaton délelőtt

az MSZP helyi választókerületi elnöke elmondása szerint a Jobbik kampányolói elcsíptek Nyíradonyban, egy plakátrongálót. Rendőrt hívtak, akik bevitték az illető férfit a rendőr kapitányságra. Információink szerint jelenleg még tart K.I. újfehértói lakos kihallgatása. Kocsijában a hatóság emberei megtalálták a letépett szocialista, DK-s, Jobbikos plakátok maradványait. Talán nem véletlenül, a járműben egy kitevésre váró molinó is volt, amely – micsoda meglepetés –  Tasó László megválasztására buzdította az embereket.

Nem tudni, mi lesz a rendőrségi eljárás vége. Hajdú-Bihar megyét járva, sajnos nem egyedi esettel állunk szembe. A települések többségén az ellenzéki plakátok nagy része le van tépve, vagy meg van rongálva. Valami csoda folytán a Fidesz plakátjai egy-két kivételtől eltekintve sértetlenül a helyükön vannak. Úgy látszik a Fidesz semmit sem bíz a véletlenre: a hétvégén az állampolgárok többségét felhívták telefonon, és nem csak arról érdeklődtek, hogy elmennek a szavazni, hanem arra is kíváncsiak voltak, kire szavaznak.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük