48 órával a választások előtt olyan információ látott napvilágot, ami alapjaiban dönti meg a Fidesz nyolc éves kormányzását


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Erről most a Soros vagy ENSZ tehet?

A Fidesz elbukott, elbukta a rezsiharcot, amire az elmúltnyolcéve politikáját és kommunikációját építette. Ami a politikájának a lényege és a gerince volt, azt az egy dolgot sem tartotta be…

A második-harmadik Orbán-kormány alatt átlag kétszer annyit fizettünk a gázért, mint a 2002-2010 között – írja a Népszava a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Pedig az Orbán-kormány propagandája szerint a Fidesz-KDNP egyik legnagyobb vívmánya a rezsicsökkentés. A számok viszont mást mondanak, mint a kormánypolitikusok, ugyanis 2002 májusa és 2010 áprilisa között átlag 66 forintba került egy köbméter gáz, viszont az elmúlt nyolc évben, 2010 májusa és 2018 februárja között már 113 forintot fizettünk köbméterenként.

A Fidesz nem először emelte a fűtőanyag árát a korábbi kormányzathoz képest. Még az első Orbán-kormány 1998 és 2002 között 70 százalékkal emelt az árakon. 2002-ben a Medgyessy-kormány egy évre befagyasztotta a gázárakat. Először 2003 júniusában emeltek a 39 forintos díjon, majd több alkalommal csökkentették azt, de folyamatosan emelkedett az ára. Az olaj ára a nagyobb mértékben növekedett.

A Bajnai-kormány alatt, 2009-ben ez változott, ugyanis a nemzetközi olajár harmadára csökkent, a hazai gázár tovább emelkedett. A kabinet azzal indokolta ezt, hogy vissza kellett fizetni az energiaiparnak a korábbi emelések okozta hiányt. Bajnaiék egyik utolsó intézkedése az volt, hogy a 2010-es választások utánra datálva tovább emelték a tarifát, amit az Orbán-kormány sem törölt el, sőt, tovább emelt az árakon.

Orbánék az első lépéssel a magasabb fogyasztás tarifáját emelték, a másodikban megszüntették a szociális gázártámogatást. 2012-ben csúcsot döntött a hazai lakossági gáztarifa a 136 forintos köbméterenkénti árral. A rezsicsökkentés után az ár 101 forintra csökkent, vagyis a Fidesz-KDNP jórészt csak saját emeléseit törölte el. Ráadásul az Orbán-kabinet 2015 óta teljesen indokolatlanul tartja jelenlegi szintjén a díjat: a viszonyításként tekinthető olajár azóta csúcsértéke, egyszersmind a hazai gázár harmadára esett.Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük