48 órával a választások előtt olyan információ látott napvilágot, ami alapjaiban dönti meg a Fidesz nyolc éves kormányzását


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Erről most a Soros vagy ENSZ tehet?

A Fidesz elbukott, elbukta a rezsiharcot, amire az elmúltnyolcéve politikáját és kommunikációját építette. Ami a politikájának a lényege és a gerince volt, azt az egy dolgot sem tartotta be…

A második-harmadik Orbán-kormány alatt átlag kétszer annyit fizettünk a gázért, mint a 2002-2010 között – írja a Népszava a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Pedig az Orbán-kormány propagandája szerint a Fidesz-KDNP egyik legnagyobb vívmánya a rezsicsökkentés. A számok viszont mást mondanak, mint a kormánypolitikusok, ugyanis 2002 májusa és 2010 áprilisa között átlag 66 forintba került egy köbméter gáz, viszont az elmúlt nyolc évben, 2010 májusa és 2018 februárja között már 113 forintot fizettünk köbméterenként.

A Fidesz nem először emelte a fűtőanyag árát a korábbi kormányzathoz képest. Még az első Orbán-kormány 1998 és 2002 között 70 százalékkal emelt az árakon. 2002-ben a Medgyessy-kormány egy évre befagyasztotta a gázárakat. Először 2003 júniusában emeltek a 39 forintos díjon, majd több alkalommal csökkentették azt, de folyamatosan emelkedett az ára. Az olaj ára a nagyobb mértékben növekedett.

A Bajnai-kormány alatt, 2009-ben ez változott, ugyanis a nemzetközi olajár harmadára csökkent, a hazai gázár tovább emelkedett. A kabinet azzal indokolta ezt, hogy vissza kellett fizetni az energiaiparnak a korábbi emelések okozta hiányt. Bajnaiék egyik utolsó intézkedése az volt, hogy a 2010-es választások utánra datálva tovább emelték a tarifát, amit az Orbán-kormány sem törölt el, sőt, tovább emelt az árakon.

Orbánék az első lépéssel a magasabb fogyasztás tarifáját emelték, a másodikban megszüntették a szociális gázártámogatást. 2012-ben csúcsot döntött a hazai lakossági gáztarifa a 136 forintos köbméterenkénti árral. A rezsicsökkentés után az ár 101 forintra csökkent, vagyis a Fidesz-KDNP jórészt csak saját emeléseit törölte el. Ráadásul az Orbán-kabinet 2015 óta teljesen indokolatlanul tartja jelenlegi szintjén a díjat: a viszonyításként tekinthető olajár azóta csúcsértéke, egyszersmind a hazai gázár harmadára esett.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük