Karácsony Gergely olyan bejelentést tett, amivel esélye sincs a Fidesznek versenyezni


Karácsony Gergely Fotó: nepszava.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Karácsony Gergely tegnap délután az MSZP-Párbeszéd közös sajtótájékoztatóján olyan bejelentést tett, amitől tuti kinyílik a fideszes fiúk zsebében a bicska…

…mert ugye a Fidesz-KDNP-nek nem érdeke egy tanult, iskolázott társadalom. Mivel kevésbé irányítható, s megtéveszthető, mint ha az oktátás támogatása helyett alacsonyan iskolázott nemzedékek nőnének fel…

Az MSZP-Párbeszéd mindenkinek elérhető és minden gyermeknek a felemelkedéshez esélyt jelentő iskolarendszert hozna létre április 8-a után – közölte a két párt közös miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely – miután szakszervezeti vezetőkkel, oktatáskutatókkal és a Tanítanék mozgalom képviselőivel egyeztetett – azt mondta, olyan oktatási reformot hajtanak végre, amely a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is jó lesz.

Hozzátette: csökkentik a diákok és a pedagógusok terhelését; negyedével csökkentik, valamint átalakítják a tananyagot.

A Párbeszéd társelnöke azt mondta, újra kinyitják a felsőoktatás kapuit, ingyenessé teszik az első diplomát, növelik a gimnáziumi férőhelyeket. Karácsony Gergely szerint mindehhez jobban megfizetett pedagógusokra van szükség, ezért vállalják, hogy a jelenlegi költségvetési ráfordításokat legalább 30 százalékkal emelik.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük