Karácsony Gergely Fotó: nepszava.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely tegnap délután az MSZP-Párbeszéd közös sajtótájékoztatóján olyan bejelentést tett, amitől tuti kinyílik a fideszes fiúk zsebében a bicska…

…mert ugye a Fidesz-KDNP-nek nem érdeke egy tanult, iskolázott társadalom. Mivel kevésbé irányítható, s megtéveszthető, mint ha az oktátás támogatása helyett alacsonyan iskolázott nemzedékek nőnének fel…

Az MSZP-Párbeszéd mindenkinek elérhető és minden gyermeknek a felemelkedéshez esélyt jelentő iskolarendszert hozna létre április 8-a után – közölte a két párt közös miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely – miután szakszervezeti vezetőkkel, oktatáskutatókkal és a Tanítanék mozgalom képviselőivel egyeztetett – azt mondta, olyan oktatási reformot hajtanak végre, amely a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is jó lesz.

Hozzátette: csökkentik a diákok és a pedagógusok terhelését; negyedével csökkentik, valamint átalakítják a tananyagot.

A Párbeszéd társelnöke azt mondta, újra kinyitják a felsőoktatás kapuit, ingyenessé teszik az első diplomát, növelik a gimnáziumi férőhelyeket. Karácsony Gergely szerint mindehhez jobban megfizetett pedagógusokra van szükség, ezért vállalják, hogy a jelenlegi költségvetési ráfordításokat legalább 30 százalékkal emelik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: