Meglepő fordulatot vett az ellenzéki tárgyalás – történelmi bejelentést tettek az ellenzéki pártok


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ma közös sajtótájékoztatót tartottak az ellenzék vezetői.

A kormányváltás záloga, hogy egy jelölt álljon szembe a Fidesz jelöltjével. Mint korábban politológusunk is megerősítette, a listás szavazatoknál sokkal fontosabb, hogy a demokratikus ellenzék meg tudjon állapodni.

A Fidesz a legfrissebb mérések szerint kisebbségbe szorítható abban az esetben, ha az ellenzéki pártok a demokratikus oldalon koordinálnak, a Jobbikkal pedid akár a kétharmad is meglehetne az ellenzéki oldalnak.

A Jobbik elzárkózása miatt azonban most a minimális cél az, hogy a demokratikus pártok egyszerű többséggel ugyan, de elkergessék a kormányt.

Úgy néz ki megértették ezt a pártok, ugyanis hatalmas nagyvonalúságról tettek tanúbizonyságot, ugyanis a vitás választókerületekben mindenki tudott engedni.

Visszalépett többek között V. Naszályi Márta (MSZP-P) a belvárosban az LMP javára, dacára annak, hogy ő volt a legtámogatottabb jelölt. Viszont ahhoz, hogy a Fidesz legyőzhető legyen a belvárosban szükség volt az LMP támogatottságára.Korábban írtuk, hogy Csepelen szintén az MSZP-Párbeszéd jelöltje Bangóné Borbély Ildikó is visszalépett Szabó Szabolcs javára, dacára annak, hogy Bangóné volt a támogatottabb jelölt.

Visszalépések még az ellenzéki oldalon:

  • Vajda Zoltán, XVI. kerület – egyedül állhat szemben a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben
  • Bod Tamás, Orosháza – egyedül állhat szemben a fideszes Simonka Györggyel
  • Visszalépő Együtt-jelöltek az MSZP-Párbeszéd javára: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszenmiklós) javára
  • Visszalépő Együtt-jelöltek a DK javára: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi)

Egy szó mint száz, ma legyőzte a demokrata ellenzék saját démonait és ezzel megszületett az esély arra, hogy megszülessen a kormányváltás.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük