Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma közös sajtótájékoztatót tartottak az ellenzék vezetői.

A kormányváltás záloga, hogy egy jelölt álljon szembe a Fidesz jelöltjével. Mint korábban politológusunk is megerősítette, a listás szavazatoknál sokkal fontosabb, hogy a demokratikus ellenzék meg tudjon állapodni.

A Fidesz a legfrissebb mérések szerint kisebbségbe szorítható abban az esetben, ha az ellenzéki pártok a demokratikus oldalon koordinálnak, a Jobbikkal pedid akár a kétharmad is meglehetne az ellenzéki oldalnak.

A Jobbik elzárkózása miatt azonban most a minimális cél az, hogy a demokratikus pártok egyszerű többséggel ugyan, de elkergessék a kormányt.

Úgy néz ki megértették ezt a pártok, ugyanis hatalmas nagyvonalúságról tettek tanúbizonyságot, ugyanis a vitás választókerületekben mindenki tudott engedni.

Visszalépett többek között V. Naszályi Márta (MSZP-P) a belvárosban az LMP javára, dacára annak, hogy ő volt a legtámogatottabb jelölt. Viszont ahhoz, hogy a Fidesz legyőzhető legyen a belvárosban szükség volt az LMP támogatottságára.

Korábban írtuk, hogy Csepelen szintén az MSZP-Párbeszéd jelöltje Bangóné Borbély Ildikó is visszalépett Szabó Szabolcs javára, dacára annak, hogy Bangóné volt a támogatottabb jelölt.

Visszalépések még az ellenzéki oldalon:

  • Vajda Zoltán, XVI. kerület – egyedül állhat szemben a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben
  • Bod Tamás, Orosháza – egyedül állhat szemben a fideszes Simonka Györggyel
  • Visszalépő Együtt-jelöltek az MSZP-Párbeszéd javára: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszenmiklós) javára
  • Visszalépő Együtt-jelöltek a DK javára: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi)

Egy szó mint száz, ma legyőzte a demokrata ellenzék saját démonait és ezzel megszületett az esély arra, hogy megszülessen a kormányváltás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: