2010. december 18. KDNP tisztújító elnökválasztás. Semjén Zsolt pártelnök. Sajtótájékoztató. Fotó: Reviczky Zsolt
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem telik el nap, fideszes botrány nélkül. Ez minden eddiginél gusztustalanabb és vérlázítóbb…

Feltűnően nagyvonalú volt az állam azzal a vállalkozóval, aki luxusvadászaton látta vendégül a kormányfő helyettesét…

“Legyenek hercegei és hercegnői néhány napra a kastélynak. A Tündérkert Hotel hat különleges Isteni mini lakosztálya „mennyei élményekkel” a kastély mellett kapott helyet.” – így kelleti magát a Heves megyei Noszvajon 2016-ban megnyitott Tündérkert Hotel, amelyet egy üvegfolyosó kapcsol össze a műemléki védettségű De La Motte kastéllyal. Ami biztos: a hotel üzemeltetője tündérmesében érezheti magát, hiszen az állam épp azután adta bérbe neki a létesítményt, hogy közpénzből végeztek a komplexum negyedmilliárdos felújításával.

A szerencsés bérlő a Szaktudás Kiadóház Zrt., amely Farkas József érdekeltségébe tartozik: ő az a vállalkozó, aki finanszírozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes méregdrága svédországi, helikopteres luxusvadászatát.

Fotó: MSZP

A Tündérkert Hotel épülete korábban évtizedekig oktatási és képzőközpontként működött Noszvajon, legutóbbi kezelője a kormány által két éve megszüntetett Türr István Képző és Kutató Intézet volt. Mint azt lapunk megtudta, egy 219 millió forintos uniós támogatásból 2015 áprilisában indult el az épület felújítása. Energiahatékonysági és hőtechnikai fejlesztéseket hajtottak végre, a tetőt és a födémet felújították, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az intézmény fűtését, vízrendszerét.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjáról kiderül, eredetileg azt tervezték, hogy a felújítás után főként hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat látnak vendégül az épületegyüttesben. „Azokat, akik – a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia végrehajtásának elősegítése érdekében – helyi szinten döntő szerepet vállalnak a nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű, többségükben mentálisan terhelt emberek mindennapjainak megkönnyítésében és visszavezetésében a munka világába” – írták.

A felújítással végeztek, a szép új épületbe azonban nem hátrányos helyzetű gyerekek és mentorok, tanárok, hanem jól fizető vendégek érkeztek. 2016-ban ugyanis a Semjént vadásztató Farkas József Szaktudás Kiadóház Zrt.-jének adta bérbe az állam húsz évre a komplexumot, aki az átvétel után szinte azonnal elindíthatta a Tündérkert Hotelt.

Bónuszként pedig megkapta a magyar kastélyépítés miniatűr remekének, a copf stílusban épült De La Motte kastélynak a fenntartási jogát. A ma már múzeumként működő, hányattatott sorsú műemléképületet pár éve takarékosságból bezárták, majd újra kinyitották: felújítását az állam hosszú évek óta csak ígérgeti.

Szerettük volna megtudni, hogy pontosan milyen feltételekkel, mennyiért bérli az ingatlant a cég, ezért felhívtuk Farkas Józsefet. Miután azonban elmondtuk neki, milyen ügyben kérdeznénk, azt mondta, nem nyilatkozik, és lecsapta a telefont.

Doros Judit mszp.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: