Minden eddiginél nagyobb bajban az LMP: kieshet a parlamentből az ökopárt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A hír nem túlzás. Olyan botrányba sodorta magát egy héttel a parlamenti választások előtt Szél Bernadett pártja, ahonnan valószínűleg nincsen visszaút.

Az LMP lejtmenete Ron Werber távozásával kezdődött. Persze nem ez az oka a sorozatos botrányok kiszivárgásának, azonban az izraeli kampányszakértő távozása világított rá arra a tényre, valami nagyon nem stimmel az LMP körül.

Ron Werber távozása után az LMP kétes kimenetelű pávatáncba kezdett a demokratikus ellenzéki oldal és a Jobbik körül. Bár a törpepárt álláspontja szerint ők mindent meg akartak tenni a teljes körű összefogás érdekében, azonban ehelyett lealkoholistázták Gyurcsány Ferencet, majd bejelentették, nem látnak esélyt semmiféle megállapodásra sem.

Ha máskor nem már ezen a ponton el kellett volna  gondolkodnia, mind az LMP szavazóknak, mind a párt politikusainak, hogy mi miatt szánta el magát a párt vezetése erre a kétségbeesett lépésre és hogy sikerült mindebből a középen álló békítő szerepből vesztesként kikerülnie a pártnak.

Az LMP XVIII. kerületi jelöltje visszalépett – egyes vélekedések szerint a pártvezetés tudta nélkül – Kunhalmi Ágnes szocialista politikus javára. Itt még mi sem véltünk felfedezni semmiféle belső káoszt, bár tény, egy ilyen lépés bejelentése abban az esetben, ha a párt vezetése valóban nem tudott róla, nos finoman szólva is szervezetlenségre utal.

Aztán felrobbant a bomba. Az LMP zuglói jelöltje beismerte, hogy a Fidesz is gyűjtött számára ajánlásokat.Barta János zuglói LMP jelölt mindezt egy rádióműsorban készségesen el is ismerte:

“amit Tóth úr (Tóth Csaba, az MSZP-P képviselőjelöltje – B1 blog) állít, az való igaz, a Fidesz is gyűjtött az LMP-nek aláírást annak ellenére, hogy nem kértem. Meg is lepődtem rajta.”

Ezt már a LMP vezetése se tudta vállalni, és felfüggesztette Barta párttagságát, valamint felszólította a visszalépésre. Mondhatnánk, helyreállt a világ rendje, az LMP elhárította magáról az ellenzék megosztásának, a Fidesz érdekei követésének ódiumát.

A valódi fordulat azonban csak ezután következett: Barta a Facebookon közölte, hogy

beint Szélnek és Hadházynak, eszében sincs visszalépni. – írja a b1blog.

A Fidesztől éppen nem nagy távolságra lévő LMP-nek ha nem is papírja, de bizonyíték mindenképpen van, hogy valamilyen oknál fogva a kormánypártok segítik az LMP-t. Nem kezdenénk vad kollaboránsozásba, azonban mai hír, hogy:

Az Orbán-kormány diplomatája lesz a volt LMP-s Ertsey Katalin

“A 444 cikke egy héttel a választások előtt a lehető legrosszabbkor jött az ökopártnak, könnyen parlamenten kívül taláhtaják magukat. A választókban még mélyen él a Schifferi politika emléke, vagyis amikor kisegítették a Fideszt alkotmánybírák ügyében. A zuglói fiaskó, illetve korábbi parlamenti képviselők kinevezése… lassan védhetetlen az LMP státusza, könnyen a parlamenten kívül találhatják magukat, főleg, hogy szavazóik kétharmada hajlandó átszavazni a demokratikus baloldali jelöltekre. Véleményem szerint ennek az LMP történetnek vége” – monda el portálunknak az általunk megkérdezett politikai elemző.

Egy biztos, kis pártokra nem érdemes szavazni listán, hiszen a listán leadott szavazat abban az esetben, ha a párt nem éri el az 5%-ot valóban kidobott szavazat. Úgy néz ki lassan az LMP is 5% alá fog besétálni…


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük