Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi folyik Józsefvárosban??? Kocsis Máté “királyságát” nehogy véletlen egy porszem összekoszolja??? Nehogy véletlen a kerület lakói értesüljenek fontos dolgokról???

Tegnap pénzbírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság, a Józsefvárosi Újságra azért, mert a 20 oldalas lapban 25-ször szerepelt a kerület polgármesterének, Kocsis Máténak a neve, és tízszer a fényképe. Eközben ellenzéki jelöltről egy szó sem esik az egész újságban.

Az NVB szerint ez lényegében kampányolással ér fel, a helyi jelöltek között pedig sérült az esélyegyenlőség.

A Józsefvárosi Újság szerkesztőségi közleményt adott ki az NVB döntése után, melyben azt írják, fellebbeznek az ügyben. A szerkesztőség szerint a lap csupán kerületi eseményekről számolt be, melyeknek Kocsis Máté polgármesterként résztvevője volt.

„Álláspontunk szerint a Kocsis Máté polgármester részvételével zajló kerületi, közéleti eseményekről való tudósítások közzétételére a választási kampányidőszakban is van lehetőség” – írják.

Kocsis Máté – Fotó: Népszava

Korábban Kocsis Máté is azzal indokolta népszerűségét a lapban, hogy polgármesterként teljesen normális, hogy többször szerepel benne, mint ahány oldalas az egész kiadvány. Szerinte csak akkor lenne kifogásolható a dolog, ha csak országgyűlési képviselőjelölt lenne, de így alaptalan a vád. „A kerületi lap nem is rólam számol be, még azt se írta oda a nevem mellé, hogy melyik párt támogat, nem volt odaírva, hogy a Fidesz és a KDNP által támogatott akár polgármester, akár országgyűlésiképviselő-jelölt vagyok, hanem Kocsis Mátét mint polgármestert mutatta be egy rendezvény keretében az újság” – nyilatkozta a Hír TV-nek.

A Józsefvárosi Újság szerkesztőségi közleménye alatt a körzet LMP-s képviselője, Jakabfy Tamás kommentben megjegyezte, hogy a lap által felsorolt négy kerületi eseményből hármon ő is jelen volt – a negyediken is csak azért nem, mert arra nem hívták meg – de őt egy szóval sem említi, és korábban sem említette az újság.

Fotó: Jakabfy Tamás blogja

„Az ellenzékieknek sem a neve, sem a képe nem jelenhet meg, és az újság azon csodálkozik, hogy elmeszelik szökőévenként egyszer. Pedig hetente kellene” – írja.

Forrás: mérce.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: