Döbbenetesen gusztustalanul kampányol a kormánypárt Józsefvárosban – ez túlmegy a jóizlés minden határán


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Mi folyik Józsefvárosban??? Kocsis Máté “királyságát” nehogy véletlen egy porszem összekoszolja??? Nehogy véletlen a kerület lakói értesüljenek fontos dolgokról???

Tegnap pénzbírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság, a Józsefvárosi Újságra azért, mert a 20 oldalas lapban 25-ször szerepelt a kerület polgármesterének, Kocsis Máténak a neve, és tízszer a fényképe. Eközben ellenzéki jelöltről egy szó sem esik az egész újságban.

Az NVB szerint ez lényegében kampányolással ér fel, a helyi jelöltek között pedig sérült az esélyegyenlőség.

A Józsefvárosi Újság szerkesztőségi közleményt adott ki az NVB döntése után, melyben azt írják, fellebbeznek az ügyben. A szerkesztőség szerint a lap csupán kerületi eseményekről számolt be, melyeknek Kocsis Máté polgármesterként résztvevője volt.

„Álláspontunk szerint a Kocsis Máté polgármester részvételével zajló kerületi, közéleti eseményekről való tudósítások közzétételére a választási kampányidőszakban is van lehetőség” – írják.

Kocsis Máté – Fotó: Népszava

Korábban Kocsis Máté is azzal indokolta népszerűségét a lapban, hogy polgármesterként teljesen normális, hogy többször szerepel benne, mint ahány oldalas az egész kiadvány. Szerinte csak akkor lenne kifogásolható a dolog, ha csak országgyűlési képviselőjelölt lenne, de így alaptalan a vád. „A kerületi lap nem is rólam számol be, még azt se írta oda a nevem mellé, hogy melyik párt támogat, nem volt odaírva, hogy a Fidesz és a KDNP által támogatott akár polgármester, akár országgyűlésiképviselő-jelölt vagyok, hanem Kocsis Mátét mint polgármestert mutatta be egy rendezvény keretében az újság” – nyilatkozta a Hír TV-nek.

A Józsefvárosi Újság szerkesztőségi közleménye alatt a körzet LMP-s képviselője, Jakabfy Tamás kommentben megjegyezte, hogy a lap által felsorolt négy kerületi eseményből hármon ő is jelen volt – a negyediken is csak azért nem, mert arra nem hívták meg – de őt egy szóval sem említi, és korábban sem említette az újság.

Fotó: Jakabfy Tamás blogja


„Az ellenzékieknek sem a neve, sem a képe nem jelenhet meg, és az újság azon csodálkozik, hogy elmeszelik szökőévenként egyszer. Pedig hetente kellene” – írja.

Forrás: mérce.hu


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük