A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Molnár Gyula csütörtöki budapesti sajtótájékoztatója nagyon kiverte a biztosítékot a Fidesz háza táján…

Az MSZP elnöke azt kéri a választóktól, szavazataikkal váltsák le a kormányt. Molnár Gyula csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet az elmúlt nyolc hétben nyilvánosságra került, a Fideszhez köthető ügyekre, “Orbán tizenegyére”.
Az ellenzéki pártelnök sorsfordítónak nevezte az április 8-i választást, mondván, azon az ország jövője dől el.

Szerinte az a kérdés: igazságos, normális, európai, demokratikus lesz-e az ország vagy inkább visszafelé halad az időben, nem a 21. századot építi, hanem visszatér a 19. századba.


Kövess minket facebookon is


Molnár Gyula elmondta, a voksolásig hátralévő 11 napban arra biztatják majd az embereket, két szavazatukkal váltsák le a kormányt.

A választókerületekben szavazzanak az esélyes jelöltre – mondta, hozzátéve: a szocialisták 104 választókerületben az MSZP-Párbeszéd, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeit, két körzetben független jelölteket ajánlanak a választóknak.

Az MSZP elnöke azt mondta, azt javasolják a választóknak, másik (listás) szavazatukkal “válasszanak magunknak jövőt”.

Döntsék el – mondta -, milyen Magyarországon akarnak élni. Úgy fogalmazott: “a rosszabbik Fideszt már kipróbáltuk az elmúlt nyolc esztendőben, azt javaslom, hogy a Fidesz tartalékseregét, a Jobbikot se próbáljuk ki”.

Közölte, azt kérik a választóktól, szavazzanak a kilences listára, az MSZP-Párbeszéd szövetségére.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Molnár Gyula közölte, az elmúlt nyolc hét ügyeiből összeállították az “Orbán-tizenegyet, az Orbán-válogatottat”.

A prezentációban szerepelt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, akinek földjei közepén egy vadászkastély épült, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki helikopteres szarvasvadászaton vett részt Svédországban.A felsorolásban szerepelt Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, akinek felesége uniós pályázaton nyert, valamint Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai államtitkára, akinek sajtóhírek szerint belize-i offshore számláin 1,2 milliárd forint van.

Megemlítette Kubatov Gábort, a Fidesz alelnök-pártigazgatóját, akiről Molnár Gyula szerint kiderült, hogy mégis küldhet kopaszokat a választási iroda elé vagy a pártszékház védelmére.

Kitért arra, hogy Kósa Lajos tárca nélküli minisztert 1300 milliárd forint – amelynek eredete nem tisztázott – kezelésével bízták meg. Szólt arról, hogy Matolcsy György jegybankelnök saját fiától bérel egy négyszázmillió forintos villát.

Szóvá tette a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nevéhez köthető letelepedési kötvényeket, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István meggazdagodását.

Molnár Gyula szerint Orbán Viktor a csapatkapitány, aki “megfenyegette a nemzetét”.

Szerinte ha ilyen ügyek megtörténhetnek a Fideszben, akkor Orbán Viktor vagy alkalmatlan vezetőnek, mert nem tud arról, mit csinálnak mögötte az emberek. Ha pedig tud róla – folytatta -, akkor gátlástalan ember, aki nem teheti meg, hogy vezesse Magyarországot.

A szocialista politikus úgy értékelt, ha 6-6,5 millióan elmennek szavazni, akkor a hatalom megbukik.

A választási összefogást firtató kérdésre a pártelnök azt mondta, új tárgyalásokat már nem kezdeményeznek, de nyitottak arra, ha valaki megkeresi őket. Nem lesz 106 Hódmezővásárhely Magyarországon, de vannak esélyes jelöltek – mutatott rá. Hozzátette: többségében az MSZP-Párbeszéd és a DK jelöltjei az esélyesek, jó szívvel veszik, ha ezeket a jelölteket támogatják mások is.

Az MSZP-Párbeszéd további visszalépésekre nem készül, Budapesten az esélyes jelöltek mindegyike az MSZP-Párbeszéd, illetve a DK-jelöltje – közölte egy másik kérdésre. Hozzátette: Bangóné Borbély Ildikó a csepeli, V. Naszály Márta pedig a belvárosi választókerületben számít esélyes jelöltnek a közvélemény-kutatások alapján.

A Jobbikkal való együttműködésre vonatkozó kérdésre azt mondta, a párttól még várják azt a nyilatkozatot, hogy ha a Fidesz nem kap többséget, a Jobbik segít-e a kormánytöbbség elérésében neki.

Hozzátette: április 8-ig semmilyen tárgyalást nem tud elképzelni a Jobbiknak, azt követően, ha a Fidesznek nem lesz többsége, akkor a nyugodt átmenet érdekében kell majd valamilyen együttműködés.

A választások utáni lemondását firtató kérdésre Molnár Gyula közölte, arra készül, hogy ezt a választást meg lehet nyerni. De ha ez nem így történik, akkor minden ellenzéki pártnak újra kell gondolnia, helyes úton járt-e – közölte.

Kérdezték a véleményét arról, hogy Lázár János szerint romákat sem sikerült integrálni, ezért a bevándorlókat sem lehet. Molnár Gyula úgy értékelt, a miniszter nyíltan cigányozik, ez egy olcsó szavazatszerzési technika. Hozzátette: komoly pánik van a Fideszben, megpróbálják jobbról megelőzni a Jobbikot. Nem szabad egy politikusnak ilyen mélyre mennie – vélte.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here