Lehetséges hogy hatalmas botrányba keveredet egy Jobbikos politikus? – Ha igen, az nagyon nem jön jókor Vonáéknak


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Gyanúsítottként hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség egy egykori magyar politikust…

A Blikk úgy tudja, Szegedi Csanádról, a Jobbik egykori politikusáról, majd európai parlamenti képviselőjéről van szó. Mint ismert, Szegedi 2009-2014 között volt EP-képviselő, 2012-ben azonban, maikor kiderült zsidó származása – amiről addig ő maga sem tudott –, kilépett a pártból, de mandátumát nem adta vissza. A Jobbikot megtagadta, és saját maga korábbi rasszista megnyilvánulásaiért is bocsánatot kért, azóta a gyűlölködés, a rasszizmus ellen tart előadásokat.

A Központi Nyomozó Főügyészség az érintett teljes nevének említése nélkül ezt közölte csütörtökön kora délelőtt:

„A Központi Nyomozó Főügyészség üzletszerűen, társtettesként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, külföldi gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző személy által elkövetett vesztegetés bűntette és részben felbújtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki Sz. Cs. volt európai parlamenti képviselőt.
Az OLAF ajánlására indított nyomozás során 2018. március 28-án házkutatást követően került sor Sz. Cs. gyanúsítotti kihallgatására.

A közölt megalapozott gyanú szerint Sz. Cs. a 2009-től 2014-ig terjedő ciklusban, mint európai parlamenti képviselő többféle módon az EU illetékes szervét megtévesztve visszaélt az EP-től igénybe vehető költségtérítésekkel, illetve a parlamenti asszisztensek alkalmazásával.

A költségvetési csalás cselekményével az EP-nek a megalapozott gyanú szerint 143.364.500.- Ft vagyoni hátrányt okozott, amely nem térült meg. – a cikk teljes terjedelmében a blikk.hu oldalon olvasható.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük