A szocialista Korózs Lajos szerencsére még mindig nem tud leállni – a Fidesz-kormány talán legmocskosabb aljasságát tárta fel


Korózs Lajos MSZP Fotó: Youtube
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Korózs Lajos, az MSZP nyugdíj és szociális ügyi politikusa, a parlament Népjóléti bizottságának alelnöke megállíthatatlan, folyamatosan tárja elénk a maffia kormány újabb és újabb aljasságait…

Záros határidőn belül be kell vezetni a szociális életpályát

Az MSZP-Párbeszéd szerint záros határidőn belül be kell vezetni az életpályát a szociális ágazatban dolgozóknak.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az életpálya bevezetése mellett azt javasolja majd a Karácsony-kormánynak, hogy az összevont ágazati bérpótlék épüljön be az alapbérbe.

“Akadálymentesíteni” kell a nyugdíj melletti munkavégzést a szociális ágazatban – sorolta javaslatait az országgyűlési képviselő.

Korózs Lajos szerint a szociális ágazatban dolgozók bértábláját az egészségügyi ágazatéhoz kell igazítani.

Kérdésre elmondta, javaslataikkal 30 százalékkal növekedhet a dolgozók bére.A politikus a béremelés forrásáról azt mondta, bőven lett volna forrás már korábban is a béremelésre, hiszen milliárdos nagyságrendben tűntek el pénzek például a Türr István szakképzési szervezetnél, vagy az ESZOSZ-nál.

Korózs Lajos beszélt a szakemberhiányról és arról is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010-ben – “gyalázatosan kevés” – 141 ezer forint volt a bruttó bér a szociális ágazatban, 2017-re pedig ez az összeg 130 ezer forintra csökkent.

A nemzetgazdasági átlagbér 47 százalékát kapják az ágazatban dolgozók – jegyezte meg, hozzátéve, ha nem veszik figyelembe a bérminimum tavalyi emelkedését, akkor esetükben a bérnövekedés nulla forint volt.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük