Korózs Lajos MSZP Fotó: Youtube
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos, az MSZP nyugdíj és szociális ügyi politikusa, a parlament Népjóléti bizottságának alelnöke megállíthatatlan, folyamatosan tárja elénk a maffia kormány újabb és újabb aljasságait…

Záros határidőn belül be kell vezetni a szociális életpályát

Az MSZP-Párbeszéd szerint záros határidőn belül be kell vezetni az életpályát a szociális ágazatban dolgozóknak.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az életpálya bevezetése mellett azt javasolja majd a Karácsony-kormánynak, hogy az összevont ágazati bérpótlék épüljön be az alapbérbe.

“Akadálymentesíteni” kell a nyugdíj melletti munkavégzést a szociális ágazatban – sorolta javaslatait az országgyűlési képviselő.

Korózs Lajos szerint a szociális ágazatban dolgozók bértábláját az egészségügyi ágazatéhoz kell igazítani.

Kérdésre elmondta, javaslataikkal 30 százalékkal növekedhet a dolgozók bére.

A politikus a béremelés forrásáról azt mondta, bőven lett volna forrás már korábban is a béremelésre, hiszen milliárdos nagyságrendben tűntek el pénzek például a Türr István szakképzési szervezetnél, vagy az ESZOSZ-nál.

Korózs Lajos beszélt a szakemberhiányról és arról is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010-ben – “gyalázatosan kevés” – 141 ezer forint volt a bruttó bér a szociális ágazatban, 2017-re pedig ez az összeg 130 ezer forintra csökkent.

A nemzetgazdasági átlagbér 47 százalékát kapják az ágazatban dolgozók – jegyezte meg, hozzátéve, ha nem veszik figyelembe a bérminimum tavalyi emelkedését, akkor esetükben a bérnövekedés nulla forint volt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: