A szocialista Korózs Lajos szerencsére még mindig nem tud leállni – a Fidesz-kormány talán legmocskosabb aljasságát tárta fel


Korózs Lajos MSZP Fotó: Youtube
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Korózs Lajos, az MSZP nyugdíj és szociális ügyi politikusa, a parlament Népjóléti bizottságának alelnöke megállíthatatlan, folyamatosan tárja elénk a maffia kormány újabb és újabb aljasságait…

Záros határidőn belül be kell vezetni a szociális életpályát

Az MSZP-Párbeszéd szerint záros határidőn belül be kell vezetni az életpályát a szociális ágazatban dolgozóknak.Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az életpálya bevezetése mellett azt javasolja majd a Karácsony-kormánynak, hogy az összevont ágazati bérpótlék épüljön be az alapbérbe.

“Akadálymentesíteni” kell a nyugdíj melletti munkavégzést a szociális ágazatban – sorolta javaslatait az országgyűlési képviselő.

Korózs Lajos szerint a szociális ágazatban dolgozók bértábláját az egészségügyi ágazatéhoz kell igazítani.

Kérdésre elmondta, javaslataikkal 30 százalékkal növekedhet a dolgozók bére.

A politikus a béremelés forrásáról azt mondta, bőven lett volna forrás már korábban is a béremelésre, hiszen milliárdos nagyságrendben tűntek el pénzek például a Türr István szakképzési szervezetnél, vagy az ESZOSZ-nál.
Korózs Lajos beszélt a szakemberhiányról és arról is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010-ben – “gyalázatosan kevés” – 141 ezer forint volt a bruttó bér a szociális ágazatban, 2017-re pedig ez az összeg 130 ezer forintra csökkent.

A nemzetgazdasági átlagbér 47 százalékát kapják az ágazatban dolgozók – jegyezte meg, hozzátéve, ha nem veszik figyelembe a bérminimum tavalyi emelkedését, akkor esetükben a bérnövekedés nulla forint volt.Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük