Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyász: Meghalt Magyarország második leggazdagabb embere.

Kedd délután a Gránit Pólus csoport a család tájékoztatása alapján közölte a tragédiát, mely szerint Demján Sándor az Ország második leggazdagabb embere életét veszítette.

Demján Sándor 1943. május 14-én született Börvelyen. Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-nél kezdte. 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot.

Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása, valamint a 2003-ban létrehozott Prima Primissima Díj. Ő volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető alelnöke és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke.

Budapest városfejlesztésében betöltött kiemelkedő munkásságáért 2003 óta Budapest Díszpolgára.

A hazai kultúra támogatásában, valamint a rászorulók felkarolásának érdekében végzett önzetlen munkájának eredményeként az Emberi Méltóságért kitüntetésben részesült, 2013-ban a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntették ki – írja a cégcsoport, amely temetésével kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

Demján Sándor vagyonát a Forbes tavaly decemberben 192 milliárd forintra becsülte, ezzel Magyarországo második leggazdagabb embere volt.

Halálának okairól egyenlőre csak találgatások láttak napvilágot, a pontos okokat sem a cégcsoport sem a család nem közölte még. Sok politikai fórumon napvilágot láttak bizonyos összeesküvés elméletek, mi azonban óva intenénk olvasóinkat mindezektől. Várjuk meg  a család hivatalos közlését az ügyben.

HVG.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: