Kijöttek a legfrissebb számok – nagy pofára esés a Fidesznek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hatalmasat zuhant a Fidesz Hódmezővásárhely után – mutatjuk a friss számokat.

A Republicon intézet mérése szerint, melyet a 24.hu megbízásából készítettek. Bár még mindig vezet a kormányoldal a felmérés alapján már messze van a kétharmad – áll a lap írásában. Persze mindehhez az kell, hogy a választópolgárok pártreferenciájuktól függetlenül az esélyes ellenzéki jelöltre szavazzanak a választókerületekben.

Sokkhatásként érhette a kormánypártokat, hogy az eddigi magabiztos többségük 48%-ra csökkent, tehát kijelenthető, hogy most már nem csak a kormányváltást akaró szavazók vannak többségben, hanem azok is, akik konkrétan április 8.-án az ellenzéki pártok valamelyikére fognak szavazni.

A teljes kutatást itt, a 24.hu weboldalán olvashatja el.

Nem reménytelen a kormányváltás

A Publicus intézet mérése is hasonló számokat mutat, melyből az következik, egyáltalán nem esélytelen egy kormányváltás sem. Az intézet mérése szerint az MSZP vezet az ellenzéki pártok között a maga 18%-ával. Külön izgalmas, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt a párt támogatottsága és a párt szavazóbázisa igen aktív, bővülést mutat.

Elemzői várakozások szerint nem kizárt, hogy áprilisig az MSZP 25%-ra tornázza fel támogatottságát.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

A Jobbik támogatottsága az elmúlt hónapban nem változott, ám most egy százalékpontot nőtt, és 12 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Jobbik támogatottsága 17 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsonyabb, mint a többi párté.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Az LMP változatlanul 8, a DK pedig a bejutási küszöbön táncol.

A bizonytalan választók aránya 32%, azonban elmondható róluk, hogy inkább kormányváltásban érdekeltek, tehát körükben az ellenzéknek lehet még nagyon nagy tartaléka.

Mindez információt azonban a pártlisták vonatkozását tekintve tartogat információt. Régóta tudjuk, hogy a választás az egyéni körzetekben fog eldőlni, tehát ha önmagában a Fidesznek az egyes pártok támogatottságától nem kell tartania attól bizonyosan, hogy az ellenzéki térfélen elindulnak az átszavazások a különböző választókerületekben.

Minden eddigi mérés alapján tehát elmondható, végre megvan a kritikus tömeg a kormány leváltásához – állítja a lapunk által megkérdezett politológus.

Kihulló kis-pártok

Az általunk megkérdezett választási szakértő szerint a kis baloldali pártok támogatottságának esése is azt mutatja, hogy a választók egyre inkább érzik, hogy elvesztegetett szavazat kis pártokra szavazni, ugyanis abban az esetben, ha egy párt nem éri el a minimális 5%-ot abban az esetben minden egyes rá leadott szavazat a Fideszt erősíti.

Ez alapján ma elmondható, hogy sem az Együtt, sem a Momentum, sem az egyéb pártok nem számíthatnak több szavazatra annál, mint amennyit ma tartani tudnak. Kutatások szerint 1-1%-ot fognak elvinni a kormányváltástól.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük