Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az Orbán-kormány politikája veszélyezteti azt, hogy Magyarország részese lehessen a megújuló és szociális Európának…

 

Karácsony Gergely szerdán hazugságnak nevezte, hogy bevándorlóországgá tennék Magyarországot.
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, miután találkozott 51 ország Magyarországra akkreditált magas rangú diplomatájával Budapesten, azt mondta: arról adott tájékoztatást most – és hét eleji brüsszeli megbeszélésein is -, hogy Magyarország helye a megújuló és szociális Európában van.

Fotó: mszp.hu

Hozzátette: az EU-ban háborús helyzetet eredményező Orbán-kormány politikája azonban veszélyezteti, hogy Magyarország is részese lehessen ennek az európai közösségnek.

A miniszterelnök-jelölt a sajtótájékoztatón kitért arra, brüsszeli tárgyalásain elhangzott, hogy a súlyos korrupciós kockázatokkal terhelt és átláthatatlan pályázatok miatt felfüggeszthetik az uniós támogatások kifizetését Magyarországnak.

Karácsony Gergely közölte, ha ő lesz a miniszterelnök, akkor Magyarország azonnal csatlakozni fog az uniós ügyészséghez és mindent megtesz azért, hogy az uniós pénzeket átláthatóan, a választópolgárokhoz a legközvetlenebbül eljutó módon osszák el.

Az uniós forrásokat a humánágazatra, az egészségügyre, a szociális ellátórendszerre költik majd – mondta.

Karácsony Gergely szerint igaztalanok, hazugok, teljesen alaptalanok azok a vádak, amelyek szerint az ellenzék arra készül, hogy bevándorlóországgá tegye Magyarországot. Kormánya nem fogja támogatni a kötelező betelepítési kvótákat, de támogatja majd az európai megoldás megtalálását, és Magyarország a végrehajtásából, például a határvédelem megerősítésével, kiveszi részét – jelentette ki.

Fotó: mszp.hu

Megjegyezte, Magyarországon nincs migrációs nyomás, ide senki nem akar bevándorolni, innen kivándorolni akarnak az emberek.

Ha bárkit be akarnának telepíteni Magyarországra, akkor azokat a magyar állampolgárokat, akik az elmúlt időszakban elhagyták az országot – tette hozzá.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint a diplomaták is érzik, amit a magyar emberek többsége, azt, hogy a kormány megbukott, ebben a formában nem folytathatja tovább munkáját.

Utalva arra, hogy hány választókerületben nem indít jelöltet az MSZP, azt mondta, az elmúlt hónapokban 48 bizonyítékát adták annak, hogy ezt a kormányt le akarják váltani.

A pártelnök szerint a következő 19 napban a választók előtt a következő döntés van: Karácsony vagy Vona. Hozzátette: nem gondolják, hogy az MSZP-Párbeszédnek együtt kellene működnie azzal a párttal, amely “a Fidesz tartalékaként” folytatná a mostani kormány munkáját. Továbbra is nyitottak azonban azok felé, akik a választókerületekben az esélyes jelölteknek “lehetőséget kívánnak teremteni a biztosabb győzelemre”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: