Dr. Gurmai Zita
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gurmai Zita az MSZP EP képviselője nagyon megküldte Kósa Lajost… Nem finomkodott a képviselő asszony, mégis elegáns volt.  Kíváncsian várjuk mit reagál erre bujdosó tárca nélküli miniszter úr.

Az MSZP ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen befolyással üzérkedés gyanúja miatt – közölte Gurmai Zita, a párt elnökségi tagja szerdán Budapesten.

“Arra fogom felszólítani a legfőbb ügyészt, hogy befolyással üzérkedés bűntettének megvalósítása gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeljen el nyomozást” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a sajtóban megjelentek alapján Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bűntényt követett el.

Egy demokrata nem nézheti tétlenül, ha valaki fontos köztisztségében követ el bűntényt – tette hozzá.

“Hülyének lenni alkotmányos jog” – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy “ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja, de ezzel még csak alkalmatlanságát bizonyítja sokadszor”. “Abból, hogy Kósa Lajost becsapták, nem következik az, hogy ártatlan naivitásában édesanyjának akarjon utalni 800 millió forintot” – mondta Gurmai Zita.

Hozzátette: akármilyen csalás áldozata a fideszes politikus, nincs olyan, hogy a “megtévesztet, becsapott, átvert Kósa Lajos az édesanyjának akarjon utalni 800 milliót, mert ez már nem hülyeség, ez már bűntény”.

Az MSZP-s politikus megjegyezte, ha Kósa Lajos lemond, akkor lehet, hogy eltekint a feljelentéstől.

A Fidesz politikusa megbukott miniszterként, képviselőként, emberként és megbukott jogi értelemben is – jelentette ki az MSZP elnökségi tagja.

Gurmai Zita hozzátette: nincsenek illúziói, nem gondolja, hogy a “pártszolgálatos” legfőbb ügyész, Polt Péter alkalmas lenne arra, hogy a fideszesekkel is betartassa a törvényt.

Kiemelte, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége készen áll, hogy a választás után a törvények alá rendelve szabad utat adjon a bűnüldöző szerveknek.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy a Kósa Lajos által lebonyolított üzlethez, ha az hiteles is, minimum a Magyar Nemzeti Bank engedélye kellett volna.

Azt mondta, az MSZP-Párbeszéd tízpontos korrupcióellenes javaslata éppen arra hivatott, hogy az ilyen típusú ügyeket megállítsa. Kell egy korrupcióellenes ügyészség, és az európai uniós ügyészséghez is csatlakozni kell jelentette ki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: