Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Beszélhetünk itt még egyáltalán demokráciáról?

Elöntötte a gyűlölet az országot és bátran kijelenthetjük, ez az idei választási kampány a valaha volt legsötétebb, legerőszakosabb kampány ami valaha volt. Persze az olvasó rögtön rávághatja, hogy sosem volt ez szebb műfaj, pedig, valaha ez is egy szép szakma volt.

Aztán feltehető a nagy kérdés, ugyan kinek áll mindez érdekében? Hát ha csak egy nap híreit megnézzük, bizony egy választási kudarc esetén nagyon sokan nagyon sokat bukhatnak.

Elsőként az MSZP Zuglói szervezete számolt be arról, hogy aktivistáikra vasrúddal támadtak rá.

“Megtámadták az MSZP-Párbeszéd aktivistáját Zuglóban, a rendőrségi helyszínelés ezekben a pillanatokban is tart!

Ide vezet a Fidesz évek óta folytatott gyűlöletkeltése. Aki egy békés országot akar, annak el kell határolódnia az erőszaktól. Mi elítéljük az erőszakot és erre kérjük a választáson résztvevő többi pártot is. Az erőszak a gyengék végső menedéke.”

Később még visszatérünk Zuglóhoz, hiszen ott egyéb érdekes történések is történtek.

A DK-s Oláh Lajos szintén a legnagyobb közösségi portálon számolt be arról, hogy:

Lakossági bejelentés alapján megtaláltuk a furgont, aminek segítségével Teréz- és Erzsébetvárosban szisztematikusan letépték és tönkretették a választási plakátjaimat. A bejelentés szerint az osztrák rendszámú furgont Ferihegyen bérli egy osztrák cégtől a NON-STOP Hostess Kft., a sofőrt pedig Kádár Tibornak hívják. Segítünk a rendőrségnek, hogy leleplezze a Fidesz választási csalását. Arra kérjük a hatóság embereit, derítsék ki, hogy ki a megbízó. Ez a rongálás senkinek nem áll érdekében a Fideszen kívül. Sajnáljuk, hogy Bajkai István, a Fidesz képviselőjelöltje, Orbán Ráhel ügyvédje nem tisztességes módon kíván megmérkőzni az országgyűlési képviselői helyért.

Szabó Tímea az MSZP-Párbeszéd Óbudai jelöltje is hasonlóképpen járt:

“Feljelentést tettünk a rendőrségen, miután több, mint 100 választási plakátomat tépték le és tették tönkre Óbudán! Orbán emberei semmilyen erőszaktól nem riadnak vissza, ha a vesztüket érzik. ”

A zuglói MSZP sem tudott másról beszámolni, mint hogy ismeretlenek az Ő választási plakátjaikat is megrongálták erőszakkal, azonban az ügynek van némi pikantériája:

Újabb botrány Zuglóban! Szervezetten a kerület több pontján egyidejűleg rongálják és tüntetik el plakátjainkat, ami miatt a mai napon rendőrségi feljelentést tettünk.

Soha nem látott mélységekbe süllyesztette a Fidesz a kampányt, hiszen korábban megtámadták aktivistánkat aminek ügyében szintén feljelentést tettünk és lebukott a Jelen-Lévai “tandem” akik pedig egymás között cserélték a választók személyes adatait.

Ezzel a Fidesz nyíltan segítette Lévai indulását amivel kapcsolatban szintén eljárás indul. Felszólítjuk a helyi Fideszt és a jelöltjüket, hogy hagyjanak fel ezzel az aljas és gyalázatos eszközökkel folytatott kampánnyal.

Ez csak pár példa abból a rengeteg bejegyzésből ami a napokban elöntötte a facebookot. Kérjük Önöket, hogy amennyiben hasonlóakat tapasztanak értesítsenek minket az [email protected] mail címen. Ha lehet dokumentálják az eseteket fényképpel is.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy felhívásunk minél több emberhez eljusson!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: