Orbán lengyelekkel jócskán teletűzdelt Békemenete megindult – reméljük az utolsó útjára


Március 15. - A CÖF-CÖKA és a Gazeta Polska megemlékezése
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A lengyelek mindig utálták az oroszokat. Vajon ezek a derék lengyel hazafiak tudják-e, hogy Orbán Putyinhoz dörgölődzik? Hogy Putyin a példaképe? Na, persze nem a sportos fele, hanem diktátoré.

A Békemenet hivatalos programja fél tizenkettőkor kezdődött, ám a szervezők már félórával korábban, 11 órakor belevágtak….

A jelenlévők elénekelték magyar és a lengyel himnuszt. A Bem téren kissé szomorkás a hangulat, az esőben pár ezren lehetnek, jórészt lengyel vendég tüntetők. Magyar és székely zászlókkal érkezetek a békemenetesek, az egyik felirat köszönetet mond Orbán Viktornak, kiegészítve azzal, hogy Isten óvja a miniszterelnököt. Mintha a szervezők is elégedetlenek lennének a létszámmal. Közben a műsorközlő reményét fejezte ki, hogy a folyamatosan érkeznek majd a buszokkal hozott demonstrálók is.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, az egyik szervő lapunknak elmondta: ez a cöfös békemenethez kötődő lengyel külön ünnepség, amelynek tanúi voltunk. Kérdésünkre, hogy lesz-e ebből 200 ezer résztvevő, amire a szervezők számítottak, Bencsik széttárta a karját, és annyit mondott. „még korán van, majd meglátjuk.”

Az Index tudósítása szerint Szerda éjjel a Momentum aktivistái Bayer Zsolt-idézeteket festettek a Békemenet útvonalára, hogy “szembesítsék a résztvevőket, hogy miért is állnak ki, ki mögött vonulnak fel”.

E szerint “Bayer Zsolt gyakorlatilag a nemzet gyűlöletkeltője, ez az ember semmi mást nem csinált az elmúlt években, évtizedekben, mint hogy egymás ellen uszított és hergelt magyart és magyart” – indokolta az akciót Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője. Szerinte a Békemenet nem más, mint “a Fidesz bujtatott házi felvonulása, amelynek célja mindig is a nemzet megosztása, és a Fidesz-szavazók hergelése volt.”

Jelenleg a Margit hídon tart a menet eleje, ahol több ezren várták már a demonstrálókat. A hídról lenézve több tízezresre becsülhető a létszám. Néhányan következő felirattal várták a kormánypárti tüntetőket: Ismerd fel a liberál-fasizmust!” 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük