Március 15. - A CÖF-CÖKA és a Gazeta Polska megemlékezése
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A lengyelek mindig utálták az oroszokat. Vajon ezek a derék lengyel hazafiak tudják-e, hogy Orbán Putyinhoz dörgölődzik? Hogy Putyin a példaképe? Na, persze nem a sportos fele, hanem diktátoré.

A Békemenet hivatalos programja fél tizenkettőkor kezdődött, ám a szervezők már félórával korábban, 11 órakor belevágtak….

A jelenlévők elénekelték magyar és a lengyel himnuszt. A Bem téren kissé szomorkás a hangulat, az esőben pár ezren lehetnek, jórészt lengyel vendég tüntetők. Magyar és székely zászlókkal érkezetek a békemenetesek, az egyik felirat köszönetet mond Orbán Viktornak, kiegészítve azzal, hogy Isten óvja a miniszterelnököt. Mintha a szervezők is elégedetlenek lennének a létszámmal. Közben a műsorközlő reményét fejezte ki, hogy a folyamatosan érkeznek majd a buszokkal hozott demonstrálók is.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, az egyik szervő lapunknak elmondta: ez a cöfös békemenethez kötődő lengyel külön ünnepség, amelynek tanúi voltunk. Kérdésünkre, hogy lesz-e ebből 200 ezer résztvevő, amire a szervezők számítottak, Bencsik széttárta a karját, és annyit mondott. „még korán van, majd meglátjuk.”

Az Index tudósítása szerint Szerda éjjel a Momentum aktivistái Bayer Zsolt-idézeteket festettek a Békemenet útvonalára, hogy “szembesítsék a résztvevőket, hogy miért is állnak ki, ki mögött vonulnak fel”.

E szerint “Bayer Zsolt gyakorlatilag a nemzet gyűlöletkeltője, ez az ember semmi mást nem csinált az elmúlt években, évtizedekben, mint hogy egymás ellen uszított és hergelt magyart és magyart” – indokolta az akciót Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője. Szerinte a Békemenet nem más, mint “a Fidesz bujtatott házi felvonulása, amelynek célja mindig is a nemzet megosztása, és a Fidesz-szavazók hergelése volt.”

Jelenleg a Margit hídon tart a menet eleje, ahol több ezren várták már a demonstrálókat. A hídról lenézve több tízezresre becsülhető a létszám. Néhányan következő felirattal várták a kormánypárti tüntetőket: Ismerd fel a liberál-fasizmust!”

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...

Változik a vonatközlekedés, fontos bejelentést tett a MÁV

A MÁV közleménye alapján napi nyolc vonatpár fog járni Debrecen és Füzesabony között augusztus 6-áig, de néhány hortobágyi betétjárat kimarad a menetrendből. Az utasoknak, akik...

Lebukott a kormány a költségvetési trükközéssel: Kiderült, ótvar nagy kamu

„Ne hívjuk ezt költségvetésnek, ez egy kamu tákolmány. Papírra vannak nyomtatva szavak és számok, de jelentősége nincsen, mert számtalanszor módosíthatják rendeleti úton” – mondta Vajda...