Az NVB jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját. – Még vagy 20 pártnak nem kellene szerepelni rajta? A feléről úgy sem hallott a kutya se…


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán.

Az egyik a magyarországi szavazásra, a másik a levélben szavazásra készült. A szavazólapokon 23 pártlista neve szerepel.

Miután az NVB nyilvántartásba vette az országos pártlistákat, és az erről szóló határozatok ellen benyújtott jogorvoslatok lezárultak, a testület feladata a szavazólapok adattartamának jóváhagyása volt.
A jogszabály szerint a szavazólap a pártlisták nevét az NVB által március 6-án kisorsolt sorrendben tartalmazza. Az NVB által elfogadott országos pártlistás szavazólapon három sorban szerepelnek a listák. A szavazólap mérete A/3.

Az NVB külön szavazólapot hagyott jóvá a magyarországi lakóhellyel rendelkezők szavazásához (ezen szerepel a bal felső sarokban egy karika a bélyegzőlenyomatnak is), és külön szavazólapot a levélben szavazók számára. A szavazólapon fel van tüntetve az is, hogy csak egy listára lehet érvényesen szavazni.

A szavazólap tartalmazza a lista sorszámát (egytől induló, folyamatos sorszámozással), alatta a jelölőszervezet logóját (a jelölőszervezetek logóját egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen kell feltüntetni), a szavazásra szolgáló kört, alatta a pártlista rövid nevét, majd a jelölőszervezet teljes nevét és a lista első öt jelöltjének a nevét.

Íme a pártok sorrendje:

1 – Sportos és Egészséges Magyarországért Párt,
2 – Momentum Mozgalom,
3 – Demokratikus Koalíció,
4 – Szegény Emberek Magyarországért Párt,
5 – Közös Nevező 2018,
6 – Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt,
7 – Összefogás Párt,
8 – Magyar Kétfarkú Kutya Párt,
9 – Magyar Szocialista Párt – Párbeszéd Magyarországért Párt,
10 – Iránytű Párt,
11 – Magyar Igazság és Élet Pártja,
12 – Magyarországi Cigánypárt,
13 – Fidesz-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt,
14 – NET Párt,
15 – Jobbik Magyarországért Mozgalom,
16 – Magyarországon Élő Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja,
17 – Magyar Munkáspárt,
18 – Együtt – A Korszakváltók Pártja,
19 – Családok Pártja,
20 – Lehet Más a Politika,
21 – Tenni Akarás Mozgalom,
22 – Rend és Elszámoltatás Párt,
23 – Kell az Összefogás Párt.Forrás: 24.hu


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük