Karácsony Gergely - Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincsen feltételem! Az általam vezetett MSZP-Párbeszéd szövetség bármikor, bárkivel hajlandó tárgyalni. – kezdte mondandóját Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje…

Olyan párttal azonban nem lehet megállapodni, amelyik nem akar. A Jobbik számtalanszor kijelentette, hogy szóba sem hajlandók állni velünk. Mi pedig ezerszer elmondtuk, és újra meg tudom erősíteni, hogy bármikor, bárkivel hajlandóak vagyunk tárgyalni. A DK-val már megállapodtunk decemberben. A Közös Ország Mozgalom felmérésein az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei bizonyultak a legesélyesebb kihívónak.

Készen állunk, mindig is készen álltunk a szövetség bővítésére, azonban olyanokkal, akik teljesíthetetlen feltételeket szabnak, vagy még tárgyalni sem hajlandóak, elég nehéz megállapodni.

 

Karácsony Gergely az MSZP Facebook-oldalán közvetített online fogadóóráján hétfőn az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatos kérdésre válaszolva kiemelte, a Közös Ország Mozgalom felmérésein az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei voltak a legesélyesebb kihívók. Ezzel együtt is érdekeltek abban, hogy világos legyen, melyik jelölt hozhatja el a mandátumot – mondta.

Hangsúlyozta: az LMP-vel elkezdték az egyeztetéseket, ezek “viszonylag biztatóan alakulnak”. Az LMP ahhoz köti magát, hogy a Jobbikkal is legyen megállapodás – közölte, hozzátéve: úgy gondolja, olyan párttal nem lehet megállapodni, amelyik nem akar.
“Én nem várnék senki másra, állapodjunk meg, jelentsük ezt be akár március 15-én” – fogalmazott. Az emberek a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredménye után teljes joggal azt várják, hogy az ellenzéki pártok képesek legyenek megállapodni, és ha ez nem sikerül, “elverik a port” azon, aki erre képtelennek tűnik – tette hozzá.
Karácsony Gergely jelezte: bárkivel, így a Jobbikkal is leülne tárgyalni, a kampányfinisben már mindent érdemes megtenni azért, hogy beszélgessenek, de a Jobbik minden csatornán azt kommunikálja, hogy szóba se áll velük.

“Készen állunk, mindig is készen álltunk a szövetség bővítésére, azonban olyanokkal, akik teljesíthetetlen feltételeket szabnak, vagy még tárgyalni sem hajlandóak, elég nehéz megállapodni.” – Karácsony Gergely

Elmondta azt is: március 15-én a Fővám téren az MSZP-Párbeszéd, a Liberálisok, az Együtt és a Demokratikus Koalíció részvételével tartandó rendezvényen egyebek mellett arról beszél majd, hogy Magyarországon “csendes forradalomra” van szükség. Szerinte kell forradalom, a szónak abban az értelmében, hogy rengeteg területen kell változtatni, mert a Fidesz az elmúlt nyolc évben nagyon sok mindent tönkretett. Úgy folytatta: számot kell vetni azzal is, az 1989-es rendszerváltás sok reményt nem teljesített be.

De a forradalomnak a békét kell elhoznia, nem arról kell szólnia, hogy gyűlöljük egymást – hangsúlyozta. Ez a békés, csendes forradalom az a kormányzás, amihez mandátumot kér – közölte.

Forrás: MTI / Facebook / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: