Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mellár Tamás közgazdász pécsi indulása, a regnáló hatalomnál durván kivágta a biztosítékot, a Fidesz és holdudvara mindent elkövetnek, hogy a győzelemre esélyes szakembert ellehetetlenítsék…

Eddig kevés sikerrel, hiszen a Közös Ország Mozgalom által finanszírozott kutatás szerint, Mellár április 8-án megszerezheti a mandátumot a Fidesz jelöltjével szemben.

A közgazdász közösségi oldalán, szerdán este arról írt, hogy a Pécs Ma újságírója feltett két kérdést az értékeiről, illetve a migrációval kapcsolatos álláspontjáról. A választ azonban nem várta meg, anélkül jelentette meg a cikket.

A képviselőjelölt ezért a hivatalos oldalán osztotta meg a feltett kérdésekkel kapcsolatos álláspontját.

Hangsúlyozta, azzal, hogy indul a parlamenti választáson, még nem lett köpönyegforgató:
“Független jelöltként pont ugyanazokat az elveket vallom, mint korábban. A saját értékválasztásom biztos és változatlan. Keresztény konzervatív emberként egész életemben az emberi méltóság, a szociális igazságosság, a demokrácia, a hatékonyan működő piaci rendszer, Magyarország sikeres modernizációja és a nyugati–atlanti orientáció híve voltam. Eddig mindössze egyetlen pártnak voltam tagja, az MDF-nek (1989-től 2003-ig). Amikor a Fidesz ezeket az értékeket vallotta, amikor 1998 és 2010 között a polgári Magyarország megteremtését tűzte ki célul, hívó szavukra szívesen csatlakoztam ehhez. 2010 után azonban vállalhatatlanná vált számomra ez a párt, mert elárulta a számomra legfontosabb értékeket.”

A kampányban nem alkuszik, értékeket jelenít meg, azokat képviseli.

Támogatóitól azt várja, hogy az általa képviselteket elfogadják, azokat magukénak érezzék:

” Örömmel elfogadom azoknak a pártoknak a támogatását, akik ezzel azonosulni tudnak. Éppen az a sajnálatos, hogy a Fidesz már nem osztja ezeket az értékeket: demokrácia helyett illiberális államot épített, hatékonyan működő piacgazdaság helyett félfeudális oligarchikus gazdasági rendszert hozott létre, és a nyugati kapcsolatok megerősítése helyett a keleti despotikus hatalmakkal alakított ki baráti kapcsolatokat.”

Hazugnak, álságosnak tartja a Fidesz gyűlöletkampányát menekültügyben:
” A migrációval kapcsolatos kérdéseket pedig leginkább a Fidesznek kellene feltenni. 2015-ben a Fidesz-kormány döntött arról, hogy a kiskunhalasi laktanyában menekülttábor létesüljön. Ugyancsak a Fidesz-kormány kezdeményezte, hogy a baranyai Martonfán hozzanak létre menekülttábort. Emellett a kormány titokban befogadott 1300 menekültet, illetve a letelepedési kötvénnyel további 20 ezer külföldit, teljesen ellenőrizetlenül – csak az volt a fontos, hogy fizessenek érte.”

A fideszes vezetésű Pécs városa a csőd szélén áll.

“A Fidesz miatt Pécs 3 év alatt végzetesen eladósodott és rosszul működik, tele van korrupciós ügyekkel az Eliostól a Tükebuszig. Az előbbiekről és minden másról is örömmel leülök egyébként Csizi Péterrel egy vitára. Nem szükséges a fideszes lakájmédia közvetítése, Csizi Péter pedig elfogadja a kihívást, ha úriember és van mondanivalója a pécsieknek.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: