Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Régóta vártuk, hogy eljöjjön az igazság pillanata, most úgy tűnik eljött.

Egész egyszerűen a magyar közélet tele van hazugságokkal. Most nem a politikusok által elmondott hazugságokra gondolunk, hanem azokra a közéleti hazugságokra amik terjengenek az ellenzéki oldalon.

Mert valljuk be őszintén, lehet politikai mozgalmakat építeni a sajtóban, de valódi országos lefedettség nélkül nem lehet politizálni.

A demokratikus ellenzéki oldalon pedig két párt rendelkezik valódi hálózattal az MSZP és a DK. Bármennyire legyen progresszív Juhász Péter fantompártja az EGYÜTT (akik nem tudtak csak 50 helyen egyéni jelöltet állítani) és bármennyire legyen a Momentum sikeres egy budapesti népszavazásban, valójában nem ők, hanem a pártok összefogása az amely sikerre vitte a Nolimpia kampányt.

A Közös Ország Mozgalom legújabb mérése rendesen helyre tette az erőviszonyokat az ellenzéki oldalon. A legizgalmasabb választókerületben a budapesti 1-es választókerületében jelentek meg a konkrét számok arról, ki is valójában a legesélyesebb jelölt.

Mint ismert ebben a választókerületben kíván elindulni Juhász Péter és Fekete-Győr András is.

Ez a két politikus pedig bemutatta milyen az amikor a kígyó a saját farkába harap. Alig néhány hete még attól volt hangos a sajtó, hogy a Momentum és az Együtt elnöke egymást ekézték, hogy ki is az alkalmasabb jelölt:

Elhangzottak érvek is, Juhász Péter mint helyi képviselő érvelt maga mellett, Fekete-Győr momentum elnök pedig arra hivatkozott, hogy az ötödik kerületbe járt gimnáziumba.

Most azonban kiderült, egyikük sem. Hiába a sajtószereplések, hiába a botránypolitizálás, az választók nemet mondtak a két politikusra.

Ha most vasárnap lennének a választások Juhász Péter 9 Fekete-Győr pedig 10 százalékot kapna. Az összes jelölt közül pedig mintegy kétszer annyi szavazóval a háta mögött, mint bármelyik jelölt az MSZP-Párbeszéd jelöltje V. Naszályi Márta vezet.

Juhász Péter: Visszalépés

Juhász Péter: Visszalépés – Coub – The Biggest Video Meme Platform by BalraMagyar

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ezek után és Juhász Péter korábbi kijelentései alapján az Együtt elnöke valóban teljesíti korábbi ígéretét és visszalép az esélyes jelölt részére, ugyanis ez a kulcsa mindennek.

 

Világossá vált, felmerül a kérdés, hajlandóak-e ezek a pártok beállni egy összefogásba, visszaléptetni jelöltjeiket egy méltányos megállapodás keretében, vagy saját párt-érdekeiktől vezérelve mindent megtesznek annak érdekében, hogy Orbán Viktor hatalmon maradjon.

A számokból az is világosan kiderül, nincs feltétlenül szükség arra, hogy a demokratikus oldal és a Jobbik koordináljon, ugyanis a Jobbik nélkül is meglehet a szükséges többség a kormányváltáshoz.

És az is világos, megvan a szükséges többség a váltáshoz! Csak észnél kell lennie az ellenzéknek, vagy inkább az ellenzéki szavazóknak, ha már a pártvezetőknek nem jön meg az eszük.

Az Orbán-ellenes demokraták, most vigyázó szemüket a belvárosra vetik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: