Gábor György
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az inkvizíció buzgó papjai és a lelkes beszállítók minden önkényuralom szerves részei. A menet első sorában ezúttal is ezek villognak majd…

Míves, világos és keresztényien szelíd szavakban duruzsolta el a március 15-i Békemenet legfőbb rendeltetését Csizmadia László, a CÖF alapító atyja.

Azt mondta, hogy a Békemenet gerincét férfiak alkotják, s ezek a szellemi honvédő férfiak akár tűzzel-vassal is megvédik az asszonyokat, a gyermekeinket és az unokáinkat a támadásoktól.

Tűzzel-vassal. A középkorban azok a hittérítők és inkvizítorok, akik a más vallásúaktól vagy az eretnekektől kívánták megvédeni asszonyainkat, gyermekeinket és unokáinkat, ezt még latinul harsogták: Igni et ferro! De németül, mit Feuer und Eisen, előszeretettel használták ugyanezt a kifejezést a nácik is, akik szintén az asszonyaikat, gyermekeiket és unokáikat kívánták megvédeni.

Nekem most kifejezetten imponál, hogy a Békemenet, tanulva az angliai eseményekből, ahol az oroszok már az idegmérget is bevetették, a Magyarországon is szép számban jelen lévő putyini titkosszolgálattal szemben kívánják tűzzel-vassal, vagyis könyörtelenül, ha kell, erőszakos eszközök bevetésével megvédeni a magyar asszonyokat, ráadásul még annak ellenére is, hogy az asszonyok nem képezik a Békemenet gerincét, legfeljebb csak valamely más anatómiai tájegységet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: