Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes, hogy mennyi milliárdot költ az Orbán-rezsim gyűlöletkeltésre. Szerencsére eredménytelenül 🙂 Több ezren megosztották már egy VIII. kerületi, roma fiatalember nyílt levelét a témával kapcsolatban.

Szemir

Szemir bevándorló. Egészen biztosan, hiszen ilyen magyar név nem létezik? Meghát jobban hasonlít rám, mint Semjén Zsoltra.

A VIII. kerületben van egy kifőzdéje és sokan ismerik. Éhes voltam és rohanásban voltam, így betértem hozzá. Egy hajléktalan külsejű idősebb úr már benn evett.

Én is rendeltem s közben régi ismerősként trécseltem Szemirrel aki az én depressziómhoz képest csupa életerő és “pozitív gondolkodás” volt.

Ahogy neki láttam én is enni egyszer csak be esett az ajtón egy 14 éves csenevész cigány fiúcska akit az intézetből ismerek, ahol tavaly portás voltam jobb munka hiányában.

Persze megörült nekem és azonnal beszélgettünk. Elmondta, hogy most hitelbe kér majd enni Szemirtől.

Oda ment a pulthoz. Volt nálam pénz és arra készültem hogy kifizetem az ebédjét, de hajtott a kíváncsiság, hogy mi fog történni, ezért csendben figyeltem miközben megálltam az evéssel.

Szemir a “bevándorló” csendben, hallkan enni adott a kisfiúnak. Diszkréten!

Ők is ismerték egymást. Szemir nem raplizott, nem várt el semmit, nem fölényeskedett, nem hatalmaskodott csak csendben dobozol egy adag ételt. S már fordult is a következő vevőhöz. Nem vette el a fiú méltóságát.

Néha az élettől leckéket kapok emberségről, jellemről!

Az a nap is ilyen volt.

Szemir nem kért sem ajánlást, sem szavazatot, sem hálát. Csak emberként nem tudott közönyös maradni az egyik legfájóbb emberi helyzet az éhezés láttán.

Gyanítom a hajléktalan bácsi is az ő vendége volt.

Bennem pedig végig futott, hogy sokaknak és sokunknak kapaszkodnunk kellene felérni Szemir a bevándorló emberi nagyságához!

Köszönöm Szemir!

Forrás: Facebook / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: