Hatalmas bejelentést tett Nőnap alkalmából Karácsony Gergely és Gurmai Zita


Fotó: Máthé Zoltán MTI
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja és Karácsony Gergely MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelölt sajtótájékoztatót tartottak, ahol is hatalmas bejelentést tettek… Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője társaságában…

Karácsony Gergely miniszterelnökként ratifikálja az isztambuli egyezményt, valamint garantálja a nők és férfiak egyenlő bérezését – hangzott el az MSZP-Párbeszéd kormányfő-jelöltjének csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott: április 8-a lesz az igazi nőnap Magyarországon, mert aznap olyan kormányt választhatnak a szavazók, amelyik hitet tesz a férfiak és a nők egyenlősége mellett.

Azt mondta, ha kormányt alakíthat, hathatós intézkedéseket tesznek a családon belüli erőszak ellen. Fejlesztik a bölcsődei és óvodai ellátást, valamint felemelik a bölcsődei ágazatban dolgozó nők bérét. A családok maguk dönthetnek arról, hogy hány gyermeket vállalnak és a nőknek nem kell majd választaniuk hivatás és család között – jelentette ki Karácsony Gergely.

Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja azt mondta, hogy amíg az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, addig a női esélyegyenlőség ügye nem fog előre haladni. “Ebben az országban kormánypárti képviselők bántalmazhatnak nőket”, folyamatosan nő a dolgozói szegénység és ezzel a szegénysorba taszított nők száma – jelentette ki a politikus.

Magyarországon ma rossz nőnek, szegénynek és demokratának lenni – fogalmazott a szocialisták nőtagozatának elnöke, kiemelve, hogy ha kormányra kerülnek, akkor alkotmányba foglalják a nők és férfiak egyenlő bérezésének elvét.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja a nőket ért inzultusokra hívta fel a figyelmet. Egy általa nem nevesített felmérésre hivatkozva azt mondta, hogy Magyarországon a társadalom fele nem tartja törvényellenesnek a munkahelyi zaklatásokat. Hozzátette, hogy a lakosság ötven százaléka pedig az áldozatokat hibáztatja az őket ért szexuális erőszak miatt.A politikus közölte, hogy a Párbeszéd programot indít azért, hogy “meginduljon egyfajta társadalmi érzékenyítés”.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője az isztambuli egyezmény ratifikálása mellett érvelt. Hangsúlyozta, hogy a magyar nők 23 százaléka él vagy élt olyan párkapcsolatban, amelyben bántalmazták, a nők sérelmére elkövetett nemi erőszakok 70 százalékát pedig jelenlegi vagy volt házas- illetve élettárs követi el.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük