Karácsony Gergely kamukormányról, kamupártokról, kivándorlóországról – Ezek is jussanak eszünkbe április 8-án!


Karácsony Gergely Fotó: nepszava.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz szervezett módon indít “kamupártokat” az áprilisi országgyűlési választásokon az ellenzék dolgának nehezítésére…

Karácsony Gergely hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón “kamukormánynak” nevezte az Orbán-kabinetet, mivel szerinte az nem foglalkozik a kormányzással. Példaként említette, hogy miközben van “propagandaminiszter”, addig egészségügyi, oktatási és szociális tárcavezető nincs.

Szólt továbbá arról is, hogy a kormány létrehozott egy “kamuellenzéket” is, a napközben záródó jelöltállítás alapján ugyanis akár harmincnál is több párt indulhat a választáson, azok többségéről pedig eddig senki nem hallott. Olyan hosszú lesz a szavazólap, hogy azok összekötéséhez egy újabb kerítést lehetne csinálni az ország szélén – mondta.

Az igazi választópolgárok azonban szerencsére az igazi ellenzéken keresztül egy igazi kormányt választhatnak maguknak – mondta, majd aláhúzta, a Fidesz bukására a hódmezővásárhelyi voksolás után már nemcsak remény van, hanem az a papírforma.

Kiemelte, a Fidesz hétvégén azzal riogatta a közvéleményt, hogy az ellenzék laktanyákat akar megnyitni a menekülteknek, miközben ezt “ők maguk tették meg 2015-ben”.

Karácsony Gergely közvélemény-kutatásokra hivatkozva kijelentette, az MSZP-Párbeszéd jelöltjei a legesélyesebbek abban az 58 körzetben, ahol indulnak.

Emellett arra kérte szimpatizánsaikat, hogy a DK jelöltjeit támogassák, ahol az MSZP-vel kötött megállapodás alapján ők indulnak.Aláhúzta, egy tekintélyes német napilap alapján is ő számít Orbán Viktor miniszterelnök legesélyesebb kihívójának.

2017. december 9. MSZP program ismertetése. Karácsony Gergely (PM) közös miniszterelnök jelölt bemutatkozása. Molnár Gyula és Karácsony Gergely. Fotó: Markoszov Szergej

Molnár Gyula, az MSZP elnöke ugyanitt úgy fogalmazott, egyre inkább úgy érzékelik, “ami Hódmezővasárhelynek Márki-Zay Péter, az Magyarországnak Karácsony Gergely”.

Az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje kérdésekre válaszolva elmondta, minden demokratikus párttal szívesen működnek együtt, elsőként pedig az LMP-vel tárgyalnak majd, reményeik szerint március 15-ig meg is tudnak majd állapodni. Megjegyezte, a tárgyalási alap az a 12 körzet, ahol 2014-ben az LMP és a baloldal jelöltje a kormánypártoknál több szavazatott kapott.

Molnár Gyula ehhez hozzátette, az az együttműködés lesz képes leváltani a kormányt, amely március 15-én együtt lesz látható a színpadon. Az MSZP elnöke reakcióban kitért arra is, hogy a Jobbik visszalépése a Fideszt erősíti, ezért szerinte a baloldali értelmiségnek be kell fejeznie a velük való megállapodás sürgetését.

Karácsony Gergely ugyancsak kérdésre kijelentette, április 8. utánra semmilyen, a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes lépést nem terveznek, így nem tervezik lebontani a kerítést és nem támogatják az automatikus betelepítést jelentő európai döntéseket. Kiemelte, a migrációs krízis ügyében kizárólag Orbán Viktornak van magyarázkodni valója, akinek szerinte a tettei és a mondatai között akkora a különbség, mint Makó és Jeruzsálem között.

Felvetésre úgy reagált: a kormány hálával tartozik nekik, amiért javaslatukat követően a kiskunhalasi laktanyában valóban voltak menekültek.

Kifejtette, a menekültek laktanyákban történő elhelyezését 2015-ben, a migrációs nyomás alatt fogalmazták meg, amit a kormány meg is hallgatott, ezért kerültek menekültek a kiskunhalasi laktanyába.

Ma nincs migrációs nyomás, “Magyarországról még a menekültek is menekülnek, tehát nem kell őket elszállásolni” – mondta, majd hozzátette, Magyarország ma ez egy “kivándorlóország”.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük