Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Juszt László szerencsére sosem rejtette el a véleményét. Ez most sincsen másképpen. Egyik legújabb bejegyzésében keményen beleállt Orbán egyik legfőbb bizalmasába.

“Nem csak joga, hanem kötelessége részt venni az országgyűlési választáson az erdélyi magyarságnak” – mondta Borboly Csaba RMDSZ-es politikus, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Arról nem szólt, hogy miért lenne kötelessége? És tényleg miért? De ez csak az egyik kérdés. A másik, a lényegesebb az az, hogy miért vagyunk mi “belföldi magyarok” leminősítve? Miért kisebbek a mi jogaink, mint a határon túl élőknek? Hiszen ők két országban is szavazhatnak, két ország finanszírozza a szociális, kultúrális egészségügyi kiadásaikat, nyugdíjukat miközben csak egyben fizetnek adót.

Szóval minden tiszteletem mellett kérdezem Borboly Csaba urat, hogy miért akar minket, magyarországi magyarokat a magukénál hátrányosabb helyzetbe taszítani? Miért látna minket szívesen másodrangú állampolgárként, akinek kevesebb szavazati joga van, mint neki? – írja Juszt László a Facebookon.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: