Botrány! Alföldi Róbertet nem engedik fellépni – Ennyire fél a kormány a művész úrtól?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Alföldi Róbert rendre kemény szavakkal illeti Orbánt és kormányát – keveseknek lenne ehhez bátorságuk. A választási kampányban valószínűleg jobban fél tőle az omladozó Orbán-rezsim, mint eddig bármikor…

Emlékeznek? Nem is olyan rég a Karinthy-gyűrűs humoristát, Bödőcs Tibort nem engedte fellépni egy önkormányzat. Most a  Jászai Mari-díjas színész, rendezőre Alföldi Róbertre csapott le a regnáló hatalom mindenhova elérő keze…

 

Alföldi Róbert Fotó: Szlovák Judit / Színház.hu

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem március 22-én estére hirdette meg az Alföldi Róberttel való beszélgetést, amelyre már a jegyértékesítés is elkezdődött. A zalaegerszegi kulturális intézmény a programot február végén indoklás nélkül lemondta. Pontosabban „technikai okokra” hivatkoztak, ami annak a szinonimája, hogy „nem mondjuk meg, miért”.

Alföldi Róbert köztudomás szerint erősen kormánykritikus alkotóművész, aki sosem rejtette véka alá a véleményét. A regnáló hatalmat több helyen is cinikusnak és álságosnak nevezte, és azt is kifejtette, hogy véleménye szerint ez a hatalom a maga propagandagépezetével egy hazug valóságot hozott létre és tart fent. „Nálunk az érvénytelen népszavazás érvényes népszavazás. Ha egy civil kezdeményezés arról akar szavazni, hogy legyen-e olimpia, az hazaárulás és az olimpia kinyírása. Aki lop, az nem lop, és nincs korrupció sem. Nálunk nincs valóság. Valami cyberlétben élünk” – fogalmazott egy helyen.

A kormánypárti politikusok egy részének ezzel kapcsolatos gondolkodásmódját jól példázza, hogy amikor Jordán Tamás pályázatát nem támogatta a szombathelyi közgyűlés tavaly márciusban, az egyetlen szakmainak szánt érv a részükről az volt, hogy a színházalapító igazgató rendszeresen meghívta rendezni Alföldi Róbertet.

Ezek után joggal merülhet fel bárkiben, hogy Alföldi Róbert, aki egyszerre népszerű és vállalja a kormány működésével szembeni kritikáját, a választások előtt néhány héttel nem kívánatos a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fenntartója, a zalaegerszegi önkormányzat számára…


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Az érintett intézmény vezetője közleményben reagált, amiben  az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170 éves jubileumának programjainak előkészületeire hivatkozik. Ebből idézünk: “…Sajnos még most is vannak bizonytalanságok, így a március 15-i, délutáni csatabemutató, valamint az azt követő kiállítás és könyvbemutató sem tisztázódott, ezért nem is jelenhetett meg a műsorfüzet. Ugyanígy fixálásra vár a március 15-höz kapcsolódó történelmi konferencia is, melyet igyekszünk az előadók számára is megfelelő időpontban, március 15-höz legkorábban megtartani. Egyelőre két időpontot tudtunk lefoglalni: március 20. és március 22. Annak érdekében, hogy a jubileumi konferencia biztosan megvalósuljon, szabaddá tettük mindkét lehetséges napra a termet…”


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Eléggé gyenge magyarázat szaga van a dolognak…

Forrás: Színház.hu / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük