S a személyiségi jogokkal mi van? – Címeres barom az, aki ezek után még jogállamnak nevezi Orbán birodalmát!


Fotó: livelaw.in
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Vérlázító! A külvilágtól teljesen elzárva őrzik a szegedi kapitányság hermetikusan elzárt fogdájában Czeglédy Csabát. Még az ügyvédjével sem beszélhet!

Minden módon megpróbálja megakadályozni a hatalom, hogy Czeglédy Csaba beszélhessen a nyilvánossághoz. Jelenleg a szegedi rendőrkapitányságon tartják fogva a csütörtökön szabadon engedett, majd péntek éjjel újra letartóztatott politikust, ám úgy tudni, a rendőrök még azt sem teszik lehetővé, hogy beszélhessen a védőivel.

A rendőrségi fogdában saját telefont nem használhat, egyetlen lehetősége az lenne, ha egy folyosói pénzbedobós telefonon felhívhatná az ügyvédjét, ám Czeglédy a fogdába nem vihetett be értékeket, így aprópénz sincs nála. Úgy tudni, hogy a politikus arra kérte a helyi rendőröket, legalább pár száz forintot adjanak kölcsön neki, hogy értesíthesse a jogászait, ám erre sem voltak hajlandók a szegedi kapitányságon.

Czeglédy Csaba az NVB előtt – Fotó: Nyugat.hu

A hatóság sietsége azért is feltűnő, mivel korábban a baloldali ügyvédet milliárdos költségvetési csalás gyanújával tartották 8 és fél hónapon keresztül előzetesben és a kampányidőszakra időzített nyomozást finoman szólva sem kapkodták el az adónyomozók. Czeglédyt a nyolc hónap alatt mindössze egyszer hallgatták ki, illetve az ügyben nyáron lefoglalt bizonyítékokat tartalmazó zsákokat is csak hónapokkal később bontották ki a nyomozók. Az ügyben azóta sem történt vádemelés, az ügyészség eddig semmiféle bizonyítékkal nem támasztotta alá az előzetes letartóztatás szükségességét.

Csak nemrégiben annyit közöltek – nem sokkal az előtt, hogy Czeglédy bejelentette volna, hogy indul a választásokon -, a korábbi 3 milliárdos adócsalás helyett immáron 6 milliárdos csalással gyanúsították meg a politikust. Amíg az ügyészség láthatóan nyolc és fél hónapon ált ült az ügyön, addig a bent tartott és védekezésre képtelen Czeglédyvel szemben lejárató kampányt indított a Fidesz.

A kormánypárti sajtó naponta cikkezett Czeglédy bűnösségéről, cikkeik alapjául gyakran a “károsult diákokat képviselő” – Czeglédy konkurrenseihez, illetve a fideszes erős ember Kósa Lajoshoz szorosan kötődő lobbista – Fiák István ügyvéd kijelentései szolgáltak, amelyeket utóbb rendre valótlannak ítélt a bíróság. A Fidesz mindezek ellenére parlamenti határozatba foglalta Czeglédy bűnösségét.

Bár a büntetőeljárásról szóló jogszabályok alapján ugyanazért a gyanúsításért nem lehetett volna újra előzetesbe csukni Czeglédy Csabát, a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságának pénteken kiállított újabb határozatában már különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás szerepel.

A NAV ebben az ügyben is arra hivatkozik, hogy “fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye”. Dacára, hogy Czeglédy a csütörtöki szabadulása után sem tűnt, hanem elment a NVB ülésére, majd onnan családjához, Szombathelyre távozott, ahol egy baráti beszélgetésről hívták el péntek késő este a NAV nyomozói azzal, hogy a lakásán várják, majd rögtön letartóztatták és még aznap éjjel visszavitték Szegedre. – a cikk teljes terjedelmében a Népszava.hu oldalon olvasható.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Ma Czeglédy, holnap bárki! Címeres barom az, aki ezek után még jogállamnak nevezi Orbán birodalmát!


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük