Fotó: livelaw.in
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vérlázító! A külvilágtól teljesen elzárva őrzik a szegedi kapitányság hermetikusan elzárt fogdájában Czeglédy Csabát. Még az ügyvédjével sem beszélhet!

Minden módon megpróbálja megakadályozni a hatalom, hogy Czeglédy Csaba beszélhessen a nyilvánossághoz. Jelenleg a szegedi rendőrkapitányságon tartják fogva a csütörtökön szabadon engedett, majd péntek éjjel újra letartóztatott politikust, ám úgy tudni, a rendőrök még azt sem teszik lehetővé, hogy beszélhessen a védőivel.

A rendőrségi fogdában saját telefont nem használhat, egyetlen lehetősége az lenne, ha egy folyosói pénzbedobós telefonon felhívhatná az ügyvédjét, ám Czeglédy a fogdába nem vihetett be értékeket, így aprópénz sincs nála. Úgy tudni, hogy a politikus arra kérte a helyi rendőröket, legalább pár száz forintot adjanak kölcsön neki, hogy értesíthesse a jogászait, ám erre sem voltak hajlandók a szegedi kapitányságon.

Czeglédy Csaba az NVB előtt – Fotó: Nyugat.hu

A hatóság sietsége azért is feltűnő, mivel korábban a baloldali ügyvédet milliárdos költségvetési csalás gyanújával tartották 8 és fél hónapon keresztül előzetesben és a kampányidőszakra időzített nyomozást finoman szólva sem kapkodták el az adónyomozók. Czeglédyt a nyolc hónap alatt mindössze egyszer hallgatták ki, illetve az ügyben nyáron lefoglalt bizonyítékokat tartalmazó zsákokat is csak hónapokkal később bontották ki a nyomozók. Az ügyben azóta sem történt vádemelés, az ügyészség eddig semmiféle bizonyítékkal nem támasztotta alá az előzetes letartóztatás szükségességét.

Csak nemrégiben annyit közöltek – nem sokkal az előtt, hogy Czeglédy bejelentette volna, hogy indul a választásokon -, a korábbi 3 milliárdos adócsalás helyett immáron 6 milliárdos csalással gyanúsították meg a politikust. Amíg az ügyészség láthatóan nyolc és fél hónapon ált ült az ügyön, addig a bent tartott és védekezésre képtelen Czeglédyvel szemben lejárató kampányt indított a Fidesz.

A kormánypárti sajtó naponta cikkezett Czeglédy bűnösségéről, cikkeik alapjául gyakran a “károsult diákokat képviselő” – Czeglédy konkurrenseihez, illetve a fideszes erős ember Kósa Lajoshoz szorosan kötődő lobbista – Fiák István ügyvéd kijelentései szolgáltak, amelyeket utóbb rendre valótlannak ítélt a bíróság. A Fidesz mindezek ellenére parlamenti határozatba foglalta Czeglédy bűnösségét.

Bár a büntetőeljárásról szóló jogszabályok alapján ugyanazért a gyanúsításért nem lehetett volna újra előzetesbe csukni Czeglédy Csabát, a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságának pénteken kiállított újabb határozatában már különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás szerepel.

A NAV ebben az ügyben is arra hivatkozik, hogy “fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye”. Dacára, hogy Czeglédy a csütörtöki szabadulása után sem tűnt, hanem elment a NVB ülésére, majd onnan családjához, Szombathelyre távozott, ahol egy baráti beszélgetésről hívták el péntek késő este a NAV nyomozói azzal, hogy a lakásán várják, majd rögtön letartóztatták és még aznap éjjel visszavitték Szegedre. – a cikk teljes terjedelmében a Népszava.hu oldalon olvasható.

Ma Czeglédy, holnap bárki! Címeres barom az, aki ezek után még jogállamnak nevezi Orbán birodalmát!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: