Soros György Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2017 nyara óta most a legalacsonyabb a Fidesz támogatottsága, miközben az MSZP és a Jobbik az elmúlt közel egy év legjobb eredményét hozza a biztos szavazók körében – áll feketén-fehéren a Republikon Intézet közvélemény-kutatásában.

December óta a kormánypártok a pártválasztók között 9, a teljes népességben 5 százalékot veszítettek a támogatottságukból – derül ki a Republikon Intézet felméréséből. – amit a 24.hu közölt.

Ezt azt jelenti, hogy kb. 400 ezer fideszes bizonytalanodott el.

Érdekesség, hogy a visszaesés december óta folyamatos, tartós és látványos, azaz nem kizárólag a Tiborcz-Elios szervezett csalási ügyről van, hiszen az csak január végén lett a közbeszéd témája.

Előtte a Fidesz dominálta a politikai teret a Soros-ellenes kampányával, tehát minden bizonnyal a Stop Soros ütött vissza: mondhatni Soros György állt bosszút Orbánon.

Az ellenzék nagyobb pártjai közben növekedni kezdtek:

a biztos pártválasztók között december óta a a Jobbik 16-ról 19 százalékra nőtt, az MSZP még többet, 6 százalékot(!) erősödött, 11-ről 17 százalékra,
ugyanez a teljes népességben: Jobbik 10-ről 12-re, MSZP-P-MLP 7-ről 11-re.
Az LMP és a DK stagnál: a pártválasztók között 3, a teljes népességben 5 és 6 százalékon állnak.

A bizonytalanok tábora eközben nem változott, tehát a Fideszből oda mentek a választók, az eddig ott lévők közül pedig félmillióan ellenzéki szimpatizánsnak vallották magukat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: