Budapest Horváth Csaba MSZP-s képviselővel az élen legyőzte Tarlóst és a kormány képviselőit


Horváth Csaba MSZP
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Horváth Csaba szocialista politikus igen fontos győzelmet aratott a maffia kormánnyal szemben.

Véglegessé vált a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért kezdeményezett aláírások száma.

A rendelkezésre álló 30 napból, két hét alatt, a gyűjtés múlt szerdai felfüggesztéséig összesen 102 872 budapesti választópolgár látta el szignójával az íveket, az akkor még kint lévő, azóta beérkezett ívekkel együtt. Mivel Budapest kiállt a kerekesszékesekért, a kismamákért, az idősekért és a városvezetés ennek hatására vállalta, hogy a 3-as metró 20 megállójából 20-at akadálymentesít, a múlt héten felfüggesztettem az aláírásgyűjtést. Az összegyűlt aláírásgyűjtő íveket a törvényi előírásoknak megfelelően a mai napon megsemmisítettük.

A népszavazási kezdeményezés elérte a célját. Az aláírásgyűjtés elindulása utáni harmadik napon már tárgyalóasztalhoz ültek az érintettek, a főváros és a kormány képviselői, egy héttel később Tarlós István vállalta, hogy a 3-as metró valamennyi megállója önállóan, méltó módon használható lesz mindenki, így a kerekesszékesek, a babakocsis kismamák, az idősek és a nehezen közlekedők számára.

Ezért állítottam le az aláírásgyűjtést. Egyúttal felkértem a főpolgármestert, hogy a népszavazás tervezett költségét, mintegy 2 milliárd forintot is tegye hozzá a 3-as metró teljes akadálymentesítéséhez. A városvezetés szerint ebből az összegből legalább két lift ára kijön.

A budapestiek erőt és szolidaritást mutattak, ez juttatta el odáig a városvezetést, hogy az elenyésző ezreléktől eljusson az érdemi tárgyalásokig és vállalja a teljes akadálymentesítést.

Köszönet illeti mindenekelőtt a budapestieket, akik kiállásukkal megváltoztatták a városvezetés álláspontját, és köszönet illeti a népszavazási kezdeményezés mellé felsorakozott kilenc ellenzéki pártot és civil szervezeteket.Budapest legközelebb április 8-án mutathatja meg, hogy igenis lehet változtatni!

Az aláírásgyűjtés felfüggesztéséig összegyűjtött szignókat a jogszabályoknak megfelelően megsemmisítettük, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig átadjuk a fővárosi választási bizottságnak.

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi képviselőcsoportja nevében


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük