Horváth Csaba MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Horváth Csaba szocialista politikus igen fontos győzelmet aratott a maffia kormánnyal szemben.

Véglegessé vált a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért kezdeményezett aláírások száma.

A rendelkezésre álló 30 napból, két hét alatt, a gyűjtés múlt szerdai felfüggesztéséig összesen 102 872 budapesti választópolgár látta el szignójával az íveket, az akkor még kint lévő, azóta beérkezett ívekkel együtt. Mivel Budapest kiállt a kerekesszékesekért, a kismamákért, az idősekért és a városvezetés ennek hatására vállalta, hogy a 3-as metró 20 megállójából 20-at akadálymentesít, a múlt héten felfüggesztettem az aláírásgyűjtést. Az összegyűlt aláírásgyűjtő íveket a törvényi előírásoknak megfelelően a mai napon megsemmisítettük.

A népszavazási kezdeményezés elérte a célját. Az aláírásgyűjtés elindulása utáni harmadik napon már tárgyalóasztalhoz ültek az érintettek, a főváros és a kormány képviselői, egy héttel később Tarlós István vállalta, hogy a 3-as metró valamennyi megállója önállóan, méltó módon használható lesz mindenki, így a kerekesszékesek, a babakocsis kismamák, az idősek és a nehezen közlekedők számára.

Ezért állítottam le az aláírásgyűjtést. Egyúttal felkértem a főpolgármestert, hogy a népszavazás tervezett költségét, mintegy 2 milliárd forintot is tegye hozzá a 3-as metró teljes akadálymentesítéséhez. A városvezetés szerint ebből az összegből legalább két lift ára kijön.

A budapestiek erőt és szolidaritást mutattak, ez juttatta el odáig a városvezetést, hogy az elenyésző ezreléktől eljusson az érdemi tárgyalásokig és vállalja a teljes akadálymentesítést.

Köszönet illeti mindenekelőtt a budapestieket, akik kiállásukkal megváltoztatták a városvezetés álláspontját, és köszönet illeti a népszavazási kezdeményezés mellé felsorakozott kilenc ellenzéki pártot és civil szervezeteket.

Budapest legközelebb április 8-án mutathatja meg, hogy igenis lehet változtatni!

Az aláírásgyűjtés felfüggesztéséig összegyűjtött szignókat a jogszabályoknak megfelelően megsemmisítettük, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig átadjuk a fővárosi választási bizottságnak.

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi képviselőcsoportja nevében


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: