Lendvai Ildikó is megszólalt a Hódmezővásárhelyi csoda után – újabb zseniális írás az MSZP-s politikustól


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Megvaaaan! És mégis mozog…Legalábbis Vásárhelyen megmozdult a föld. Fölényes, elsöprő győzelem, nemcsak épphogy…

Reméltem, de őszintén szólva nem mertem volna fogadni rá. Hiszen Hódmezővásárhely a Fidesz számára hazai pályának tűnt, sok éve mindig stabil győzelemmel. Lázár városa, Orbán után az első emberé. Mégsem volt elég a kormánykegyekből való kiesés fenyegetése, a szégyenteljes templomi politizálás, a támogatókat rágalmazó, zsidózó röplap, a hazug kormánymédia és a többi. Talán éppen hogy “túltolták a biciklit.” A vásárhelyieknek elegük volt. Nekik is. Köszönet a városnak, köszönet a bátor jelöltnek és segítőinek.

Az első tanulságok:
-A legfontosabb, hogy megrepedt a bálvány. A Fidesz igenis legyőzhető. Ha itt, akkor máshol is. A Kubatov-lista elavult, mehet a szemétbe.
-Legyőzhetők, de csak akkor, ha elegen elmegyünk szavazni.. Vásárhelyen rekordot döntött a részvételi arány.
-A választásokat nem bojkottálni kell, hanem megnyerni. Mi lett volna, ha Vásárhely bojkottál?!
-Valami változik a korrupció megítélésében. Eddig úgy tűnt, a milliárdos lopások sem mozgósítanak, az emberek ezt már bekalkulálták a politika velejárójaként. De úgy látszik, mára túlmentek a határon. Az ELIOS és a miniszterelnöki vő referencia-városában.az ellenzéki jelölt fő jelszava a korrupcióval való leszámolás volt. És hatott.
-A kamujelölteknek -akár szimpla bérencek, akár csak rosszul mérik fel a helyzetet- ..csak a szégyen marad. Átlátnak rajtuk .Itt alig 1%-ot ért el a baloldalt megosztani akaró ellenjelölt. Megéri? Nem sorolom, kiknek érdemes átgondolni a példát.

-De ne örüljünk korán. Vásárhelyen könnyebb is, nehezebb is volt, mint az országban áprilisban. Nehezebb, mert ezt a várost a Fidesz fellegvárának tekintették. Könnyebb, mert ez időközi választás: lehetett mindenki által támogatott civilt indítani.

A parlamenti választáson erre csak elvétve van lehetőség, mert a civil jelölt töredékszavazatai elvesznek, senkinek a listájára nem kerülnek fel. Márpedig a listás szavazatok nyomán áll össze az országgyűlés közel fele, megfelelő listás eredmény nélkül nem lehet kormányt váltani. Most nem merült fel a Jobbik és a demokratikus pártok kibékíthetetlen ellentéte sem, hiszen senkinek sem kellett egy másik párt jelöltjét és programját támogatni..

Továbbra is azt hiszem: áprilisra nem kell vállalhatatlan kompromisszumot kötni (Vásárhelyen sem kellett) a Jobbik vezetőivel, nem kell, a táborunk nagyobb része szerencsére nem is hajlandó, Toroczkaikra és hasonlókra szavazni. Kell viszont az egyértelmű helyzet a demokratikus oldalon.. Ha ott a körzetek jó részében. egy demokratikus kihívó van, a szavazók egyértelműen benne fogják látni a kormányváltót. Okos és tisztességes politikusok az LMP-ben, Momentumban, ugye látjátok? Hic Rhodus, híc salta!.

De addig sem lesz könnyű, sem Vásárhelyen, sem az országban. A városban a közgyűlésnek fideszes többsége van. Arra kapnak majd parancsot, hogy minden eszközzel tegyék működésképtelenné a testületet.:Kérdés, kire hallgatnak majd. A kormánypárt az országos politikában a hátralévő pár hétben minden eddiginél vérszomjasabb, fenyegetőbb és gátlástalanabb lesz. Mint a sarokba szorult vad: harap, karmol, fülsiketítő hangokat ad.. De mögötte fal van…


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük