Lakner Zoltán Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lakner Zoltán egyetemi tanár, politológus, szociálpolitikus. Gondolkodik és gondolkodásra sarkal. Nem kell bemutatni, mindenki ismeri a nevét. 

Hódmezővásárhely!
Értitek, nem a budapesti XIII. kerület, nem Szeged, ez még Veszprémnél is nagyobb fordulat.

Megint kiderült, van az az ellenszenv, amit nem fordít meg a Kubatov-lista sem. Lázár János elleni népszavazásként is értelmezhető, ami ma történt, a kormány második emberét a saját fővárosában megalázták – a választók.

Nem korlátlan az utódkijelölési jog, nem kellett az embere, nem hatott a fenyegetés, sem az ígérgetés. Jön majd a kicsinyes bosszú a megválasztott polgármester – és megint csak a választók – ellen, ámde kiderült, hogy van szellem a palackban.

A fő tanulság, hogy a Fidesz legyőzhető, mondjuk ki még egyszer, Hódmezővásárhelyen is.
Nem mindenhol egy független az ideális helyi jelölt és nem mindenhol egy jobboldali ember a közös nevező, de mindenhol van ok keresni a széles körben vállalható megoldást. Tudniillik lehet győzni. Nem csak az lehet a cél, ki jön be másodiknak.

Pillanatokon belül mindenki a magáénak érzi majd Márki-Zay Péter győzelmét, nyilván sokan hozzá is tettek. És voltak, akik elvenni próbáltak belőle, rengetegen vannak, országszerte, rettenetes a felelősségük. Azoké is, akik csak a pártlogót akarják megmutatni és vizesnyolcasokat küldenek csatába a parlamenti választáson.

A fő tanulság ugyanis az, hogy csakis komolyan vehető jelölttel lehet beszállni a küzdelembe, világos politikai célokkal, és győzelemre kell játszani a rendszerrel szemben. – írja Lakner Zoltán Facebook posztjában.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: