Lakner Zoltán politológus sem ment el szó nélkül a 28 évnyi Fidesz-KDNP uralom Vásárhelyi bukása mellett


Lakner Zoltán Fotó: Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lakner Zoltán egyetemi tanár, politológus, szociálpolitikus. Gondolkodik és gondolkodásra sarkal. Nem kell bemutatni, mindenki ismeri a nevét. 

Hódmezővásárhely!
Értitek, nem a budapesti XIII. kerület, nem Szeged, ez még Veszprémnél is nagyobb fordulat.

Megint kiderült, van az az ellenszenv, amit nem fordít meg a Kubatov-lista sem. Lázár János elleni népszavazásként is értelmezhető, ami ma történt, a kormány második emberét a saját fővárosában megalázták – a választók.

Nem korlátlan az utódkijelölési jog, nem kellett az embere, nem hatott a fenyegetés, sem az ígérgetés. Jön majd a kicsinyes bosszú a megválasztott polgármester – és megint csak a választók – ellen, ámde kiderült, hogy van szellem a palackban.

A fő tanulság, hogy a Fidesz legyőzhető, mondjuk ki még egyszer, Hódmezővásárhelyen is.
Nem mindenhol egy független az ideális helyi jelölt és nem mindenhol egy jobboldali ember a közös nevező, de mindenhol van ok keresni a széles körben vállalható megoldást. Tudniillik lehet győzni. Nem csak az lehet a cél, ki jön be másodiknak.

Pillanatokon belül mindenki a magáénak érzi majd Márki-Zay Péter győzelmét, nyilván sokan hozzá is tettek. És voltak, akik elvenni próbáltak belőle, rengetegen vannak, országszerte, rettenetes a felelősségük. Azoké is, akik csak a pártlogót akarják megmutatni és vizesnyolcasokat küldenek csatába a parlamenti választáson.

A fő tanulság ugyanis az, hogy csakis komolyan vehető jelölttel lehet beszállni a küzdelembe, világos politikai célokkal, és győzelemre kell játszani a rendszerrel szemben. – írja Lakner Zoltán Facebook posztjában.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük