Lakner Zoltán politológus sem ment el szó nélkül a 28 évnyi Fidesz-KDNP uralom Vásárhelyi bukása mellett


Lakner Zoltán Fotó: Népszava
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lakner Zoltán egyetemi tanár, politológus, szociálpolitikus. Gondolkodik és gondolkodásra sarkal. Nem kell bemutatni, mindenki ismeri a nevét. 

Hódmezővásárhely!
Értitek, nem a budapesti XIII. kerület, nem Szeged, ez még Veszprémnél is nagyobb fordulat.

Megint kiderült, van az az ellenszenv, amit nem fordít meg a Kubatov-lista sem. Lázár János elleni népszavazásként is értelmezhető, ami ma történt, a kormány második emberét a saját fővárosában megalázták – a választók.

Nem korlátlan az utódkijelölési jog, nem kellett az embere, nem hatott a fenyegetés, sem az ígérgetés. Jön majd a kicsinyes bosszú a megválasztott polgármester – és megint csak a választók – ellen, ámde kiderült, hogy van szellem a palackban.

A fő tanulság, hogy a Fidesz legyőzhető, mondjuk ki még egyszer, Hódmezővásárhelyen is.
Nem mindenhol egy független az ideális helyi jelölt és nem mindenhol egy jobboldali ember a közös nevező, de mindenhol van ok keresni a széles körben vállalható megoldást. Tudniillik lehet győzni. Nem csak az lehet a cél, ki jön be másodiknak.

Pillanatokon belül mindenki a magáénak érzi majd Márki-Zay Péter győzelmét, nyilván sokan hozzá is tettek. És voltak, akik elvenni próbáltak belőle, rengetegen vannak, országszerte, rettenetes a felelősségük. Azoké is, akik csak a pártlogót akarják megmutatni és vizesnyolcasokat küldenek csatába a parlamenti választáson.

A fő tanulság ugyanis az, hogy csakis komolyan vehető jelölttel lehet beszállni a küzdelembe, világos politikai célokkal, és győzelemre kell játszani a rendszerrel szemben. – írja Lakner Zoltán Facebook posztjában.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük