Elhunyt a magyar rádiózás egyik legnagyobb legendája, sokunk kedvence


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Elhunyt a legendás rádiós, sokunk kedvence, aki nem csak szórakoztatott, de tényfeltáró műsoraival rengeteget tanított is nekünk…

Kovalik Márta. A rádiós tényfeltáró, oknyomozó dokumentumműsorok készítője. A Húszas Stúdió készítőit Pulitzer-díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta a szakma.

Kovalik Márta Fotó: Rádió Bézs

A Szerkesztő
A legendás szerkesztő, Kovalik Márta meghalt.
Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma. 58 évig volt a ma már tán nem is létező Magyar Rádió munkatársa!
Szépkorú tinédzser, írtam a Rádió Bézs honlapján a fényképe alá. A szeme már nem, de szelleme, aranytolla még mindig csillog. Utóbbi, a legnagyobb szakmai kitüntetés, életműdíj.
Márta, a magyar-történelem szakos tanár, aki tanított egyetemeken és főiskolákon, aki tanácsokat adott még a múlt héten is nekem, elaludt.
Jó nekünk, hogy velünk volt. – adta hírül a szomorú hírt a Rádió Bézs, ahol Kovalik Márta az utóbbi időben dolgozott.Kovalik Márta szerkesztő és Hegyi Imre riporter a Magyar Rádióban. Fotó: FORTEPAN/Rádió és Televízió Újság

Legyen neki könnyű a föld.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük