Elhunyt a magyar rádiózás egyik legnagyobb legendája, sokunk kedvence


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Elhunyt a legendás rádiós, sokunk kedvence, aki nem csak szórakoztatott, de tényfeltáró műsoraival rengeteget tanított is nekünk…

Kovalik Márta. A rádiós tényfeltáró, oknyomozó dokumentumműsorok készítője. A Húszas Stúdió készítőit Pulitzer-díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta a szakma.

Kovalik Márta Fotó: Rádió Bézs

A Szerkesztő
A legendás szerkesztő, Kovalik Márta meghalt.
Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma. 58 évig volt a ma már tán nem is létező Magyar Rádió munkatársa!
Szépkorú tinédzser, írtam a Rádió Bézs honlapján a fényképe alá. A szeme már nem, de szelleme, aranytolla még mindig csillog. Utóbbi, a legnagyobb szakmai kitüntetés, életműdíj.
Márta, a magyar-történelem szakos tanár, aki tanított egyetemeken és főiskolákon, aki tanácsokat adott még a múlt héten is nekem, elaludt.
Jó nekünk, hogy velünk volt. – adta hírül a szomorú hírt a Rádió Bézs, ahol Kovalik Márta az utóbbi időben dolgozott.

Kovalik Márta szerkesztő és Hegyi Imre riporter a Magyar Rádióban. Fotó: FORTEPAN/Rádió és Televízió Újság

Legyen neki könnyű a föld.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük