Úristen mi készül Hódmezővásárhelyen – döbbenetes számok láttak napvilágot


2018. február 20. Hódmezővásárhely. Fotó: Molnár Ádám
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Márki-Zay Péter a teljes ellenzék által támogatott független jelölt áll szemben a Fidesz teljes hatalmi gépezetével. Döbbenetes ami Hódmezővásárhelyen történik.

Mint ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt özönlenek az urnákhoz a szavazók Hódmezővásárhelyen. Soha nem látott mennyiségű szavazó vett rész ma 11 óráig az időközi polgármester választáson, amit Almási István (Fidesz–KDNP) polgármester halála miatt kellett kiírni.

Lázár János településén megroppanthatatlannak tűnt eddig a jobboldal, azonban a magát keresztény polgárinak valló Márki-Zay Péter és a teljes ellenzéki tábor összefogása megnyitotta a lehetőséget a váltás előtt.

A portálunk által megkérdezett politológus szerint – ha Hódmezővásárhelyen a Fidesz fellegvárában képes az ellenzék nyerni, úgy hiszem az ország minden pontján győzhet a demokratikus oldal, persze ehhez fontos, hogy mindenhol egy jelölt álljon a kormányoldal jelöltjével szemben.

Rekordmennyiségű választó vesz részt a mai választáson

A 11 órai részeredmények arról tanúskodnak, hogy a szavazásra jogosultak 28,14 százaléka, vagyis 10 326 fő adta le a voksát a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson – derül ki a Választás.hu oldalon közzétett napközbeni részvételi adatokból.

Ez a négy évvel ezelőttihez képest majdnem 13 százalékponttal magasabb, vagyis – ha minden így folytatódik, akkor – többen mehetnek el voksolni, mint 2014-ben.

Sőt, 2010-ben 13 óra körül 22 százaléknyi volt csak a részvétel, 2014-ben pedig épphogy átlépte a 20 százalékot. Ráadásul az időközi választásokon általában sokkal kisebb a részvétel, mint a négyévente megtartott voksoláson.

Mint ahogyan arra a politológus is emlékeztet, a magas részvétel az ellenzéknek kedvez. Most tényleg ott tartunk, hogy bármi lehet a választás kimenetelének vége, ha tippelnem kellene a számok alapján, az ellenzéki Márki-Zaynak komoly esélyei vannak a győzelemre.

 A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük