Úristen mi készül Hódmezővásárhelyen – döbbenetes számok láttak napvilágot


2018. február 20. Hódmezővásárhely. Fotó: Molnár Ádám
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Márki-Zay Péter a teljes ellenzék által támogatott független jelölt áll szemben a Fidesz teljes hatalmi gépezetével. Döbbenetes ami Hódmezővásárhelyen történik.

Mint ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt özönlenek az urnákhoz a szavazók Hódmezővásárhelyen. Soha nem látott mennyiségű szavazó vett rész ma 11 óráig az időközi polgármester választáson, amit Almási István (Fidesz–KDNP) polgármester halála miatt kellett kiírni.Lázár János településén megroppanthatatlannak tűnt eddig a jobboldal, azonban a magát keresztény polgárinak valló Márki-Zay Péter és a teljes ellenzéki tábor összefogása megnyitotta a lehetőséget a váltás előtt.

A portálunk által megkérdezett politológus szerint – ha Hódmezővásárhelyen a Fidesz fellegvárában képes az ellenzék nyerni, úgy hiszem az ország minden pontján győzhet a demokratikus oldal, persze ehhez fontos, hogy mindenhol egy jelölt álljon a kormányoldal jelöltjével szemben.

Rekordmennyiségű választó vesz részt a mai választáson

A 11 órai részeredmények arról tanúskodnak, hogy a szavazásra jogosultak 28,14 százaléka, vagyis 10 326 fő adta le a voksát a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson – derül ki a Választás.hu oldalon közzétett napközbeni részvételi adatokból.

Ez a négy évvel ezelőttihez képest majdnem 13 százalékponttal magasabb, vagyis – ha minden így folytatódik, akkor – többen mehetnek el voksolni, mint 2014-ben.

Sőt, 2010-ben 13 óra körül 22 százaléknyi volt csak a részvétel, 2014-ben pedig épphogy átlépte a 20 százalékot. Ráadásul az időközi választásokon általában sokkal kisebb a részvétel, mint a négyévente megtartott voksoláson.
Mint ahogyan arra a politológus is emlékeztet, a magas részvétel az ellenzéknek kedvez. Most tényleg ott tartunk, hogy bármi lehet a választás kimenetelének vége, ha tippelnem kellene a számok alapján, az ellenzéki Márki-Zaynak komoly esélyei vannak a győzelemre.

 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük